Как да разбера, че ме харесва

харесва Писмото:

Здравейте, Мария!

Проблемът ми е много ясен сигурно за всички вас. Искам да знам как да разбера дали някое момче ме харесва. Има ли сигурни признаци за това? Например как се държи едно момче, когато харесва едно момиче, и дали мога да го спечеля по някакъв начин. Моля Ви, отговорете ми дали мога да направя нещо, защото ще полудея. Много го обичам, а го познавам от половин година, но никога не съм изпитвала такова чувство.

Петя, 15 г.

Отговорът на психолог Коева:

Здравейте, Петя!

Най-важното нещо в мисията „той да ме хареса“ е да сте естествена. Нищо друго не е толкова важно, колкото това, защото знаете, че фалшивото никога не се е толерирало. Бъдете себе си, като използвате и чара си, показвате най-добрите качества у себе си, усмихвате се, забавлявате се.

Колкото до признаците дали едно момче Ви харесва, това е относително. В зависимост от характера, от възпитанието, от средата си, а и от възрастта си момчетата демонстрират  по различен начин чувствата си. Или пък не го правят изобщо. Бих Ви казала – доверете се на интуицията си. След време ще се научите да познавате добре химията, когато протича между Вас и някой друг. Засега обаче можете само да попитате вътрешното си усещане за този човек. Освен това има един сигурен начин да разберете – попитайте го. И има вероятност със своята откритост да го спечелите, дори до този момент да не е бил хлътнал по Вас.

Автор: психолог Мария Коева

Четете е-списание “Психика” на сайта ни: КЛИК

Последвайте е-списание “Психика” във Facebook на: 

https://www.facebook.com/psihika.spisanie/

Блог на автора:

https://psychologist-koeva.blogspot.com/

Scroll to Top