Трябва ли да се съберем отново след раздяла?

раздяла Раздялата в любовна връзка често може да бъде труден и болезнен процес, изпълнен с емоционална бъркотия и несигурност. Понякога, обаче, с времето наранените сърца започват да се лекуват и въпросът, дали да се съберете отново, започва да се прокрадва в мислите ви. Отговорът на този въпрос зависи от няколко фактора, които са важни както за мъже, така и за жени:

1. Причината за раздялата:

На първо място, трябва да разгледате причината, поради които е настъпила раздяла. Дали тя беше поради несъвместимост, недоразумения, измама или нещо друго? Ако тази причината е нещо, което може да се промени или от което сте научили нещо, може би бихте могли да обмислите възможността за съживяване на връзката. Обаче, ако причината е нещо по-сериозно като злоупотреба или травмиращо поведение, може би би било най-добре да продължите сами напред.

2. Състоянието на взаимните чувства:

Налице ли са все още силни чувства между вас двамата? Ако и двамата все още имате силни чувства един към друг и сте готови да работите заедно, за да подобрите връзката, това може да е добър знак. Но ако чувствата са едностранни или ако едната страна не е готова да вложи усилия, тогава връщането обратно вероятно няма да бъде полезно.

3. Способността за прошка и промяна:

Можете ли да простите на другата страна за причинената болка или грешка? Също така, може ли другата страна да прости на вас? И двете страни могат ли да се променят и да се борят заедно, за да подобрят връзката си и да избегнат повторение на същите грешки от миналото? Съществено е и двете страни да са готови за това.

4. Приятелство след раздяла:

Някои двойки успяват да запазят приятелство след раздяла. Това може да бъде знак, че връзката би могла да бъде съживена, особено ако общуването между вас е останало уважително и отворено.

5. Вашето психическо и физическо здраве:

Стресът и тежестта от раздялата или пък връщането обратно при половинката, могат да оказват значително въздействие върху вашето психическо и физическо здраве. Приоритет трябва да бъде и вашето лично психическо и физическо здраве.

6. Получете професионална помощ:

Решението дали да се съберете отново  или не, след раздяла, е нещо, което трябва да бъде взето с голямо внимание и самосъзнание. Предлагам Ви начин да се справите с вземането на това решение, като ви предоставя перспектива, която може да не виждате самостоятелно. Получете професионална помощ от мен, психолог Людмила Боянова. Това включва разработване на изцяло индивидуален подход, съобразен с Вашия конкретен случай.

🔥 За консултация по имейл с психолог Боянова: КЛИК

За Вас подготви: психолог Людмила Боянова

снимка: pixabay.com

Последвайте психолог Людмила Боянова във Facebook на: 

https://www.facebook.com/psiholog.boyanova/

Scroll to Top