Как да се разпознава, че мъжът има любовница

любовница Абсолютно никоя жена не е застрахована от това да изпадне все някога в ситуация, при която нейният мъж изневерява. Не е приятно, когато жената научава последна за това, че е част от любовен триъгълник и мъжът си има любовница. А може и просто да има някои съмнения. Този материал ще даде полезна информация не само при съмнения за наличие на любовница, но и за един вид превенция за в бъдеще.

За съжаление, истината е, че често пъти изневярата успешно се покрива от мъжа и се проточва във времето, докато в даден момент не се оказва, че Той внезапно си събира багажа и напуска, понеже примерно: “Любовницата тъкмо ще ражда”. Това жената тепърва с ужас научава, защото дори и не е успяла да заподозре какво се е случвало (може би с години) зад нейния гръб. Намирала е оправдания за явните признаци на изневяра. Не е повдигала въпроси. Не е защитила себе си и децата си, ако има такива.

Има и други неприятни моменти, който може да се окажат пряк резултат от скритата изневяра. Много жени се оказват меко казано учудени, когато посетят гинеколог и им се налага да започнат да се лекуват от лепнатата неприятна болест. Доста жени пък се опитват сами да се борят с издръжката на семейството, защото парите на любимия, незнайно защо, не влизат в семейния бюджет, понеже се харчат тайно за неговата любовница. Да не говорим, че много жени търпят обиди от изневеряващите им мъже, неразбирайки с какво са заслужили такова отношение, нито на какво по-точно са признак въпросните обиди.

Ето защо не е хубаво в една връзка жената да е последната, която научава, че е попаднала на некоректен мъж с любовница и да не може да се защитава. А признаците на изневярата могат да бъдат най-различни, като най-често срещани са следните:

– Външност.

До вчера не е пречело да излиза неглиже навън, но изведнъж, когато говорим за “отивам на по бира с приятели”, внезапно настъпва тотална промяна и се почва едно кипрене. То иде, за да се отговори на интересите за външен вид на любовницата. Почва да се обръща внимание на такива детайли като бельо, парфюми, бръснене начесто. А излизането “на бира с приятели” става редовно и неотменимо. Разбира се, жената не присъства всеки път. А когато присъства, за да не се усъмни все пак, то възможно е мъжът да се държи агресивно и обидно с нея пред приятелите си, за да я откаже да настоява да присъства за в бъдеще на подобни срещи. Защото те всъщност не са с приятелите му.

– Чести срещи с приятели.

Както посочих по-горе, трябва да има оправдание защо излиза. И Той отива на “срещи с приятели”. До степен накрая мъжът повече се среща с “приятели”, отколкото изкарва време при жена си. Някои от тези приятели жената може би ги чува за пръв път, като оправдание защо не може да присъства на тези срещи, а опитите за запознаване с тях, са съпроводени с раздразнителност и нежелание за подобно действие от страна на мъжа. На тези регулярни срещи с приятели, жената е нежелана, всячески се действа в посока да не присъства. Или, както споменах, я кани на някакво реално излизане с приятели, където се държи лошо с нея, за да я откаже да желае да го придружава на такива излизания.

– Промяна в отношението към жена си.

Когато има любовница, тогава мъжът обикновено започва да променя отношението си към жена си. Това може да варира. Може да представлява нарочно предизвикани скандали, нарочни обиди по адрес на жената. Честа практика е и газлайтингът. Може да бъде хладност и безразличие, които се демонстрират при всеки удобен случай. Или пък точно обратното- от чувство за вина да последва внезапна нежност и ненужна загриженост.

– Промяна в половата активност.

Тя се получава, защото енергията на мъжа вече не е цялата за една жена, ами се разделя на две. Така често се оказва идващо нагорно за мъжа, ходейки при любовницата, после да повтори още веднъж и с жена си. От там и желанието за интимност се намалява. А също така и започват да се прокрадват необичайни желания, нови пози, когато изневеряващият мъж тръгне да разнообразява семейното ложе с опита си от вън.

– Полово предавано заболяване.

Появява се заболяване, предавано по полов път. Към него върви наивното оправдание, че е лепнато от басейн или по друг “чудодеен” начин. Или пък директно жената е обвинявана, че тя е хванала заболяването, по без вина виновна.

– Отношения с жени от обкръжението.

Обикновено любовницата не е някоя напълно непозната. Вероятно мъжът обича да ходи там като среда, където най-често е любовницата. 

– Висене в сайтове за запознанства.

Ако вече си има жена, то няма причина за един мъж да посещава такъв сайт. Ако го прави, значи нещо със сигурност не е наред.

– Нетипичен работохолизъм.

Изведнъж внезапно и нетипично за работата му до момента, мъжът става пръв работохолик, за да оправдае периодичното си по-късно прибиране вечер. Или двудневното си отсъствие да оправдае със съмнителна командировка или внезапен и нетипичен тиймбилдинг… Тогава, значи може би нещо не е точно така, както се описва.

– Орязване на парите за семейството.

Когато се е появила любовница, парите на мъжа започват да отиват за нея- да купи това цветя, това бонбонки, украшения, дрешки и изобщо подаръчета, да плати сметката в ресторанта и така нататък. В резултат вече мъжът почва с неохота да заделя пари за семейните нужди, намирайки си най-различни оправдания защо пари няма да даде. Почнат ли се едни такива тънки сметки без достатъчно основателна причина за тях, значи нещо не е наред.

– Телефон.

Ако се получават постоянни текстови разговори с някой и е дълбока тайна с кой точно и какво точно, значи ето още един повод за червена лампичка. Също и ако се излиза на терасата или навън, за да се чуе с някой “от работата” или друго неясно обяснение защо се провеждат някъде другаде.

– Подаръци за мъжа.

Прибира се мъжът и си носи подарък. Уж от колектива, приятели и така нататък. Но без повод. И често пъти не еднократно.

– Чужди вещи.

И това може да се случи. Появяват се от някъде у дома или в автомобила някакви забравени вещи, които не са точно ясни от де са се взели. И така периодично. А оправданието за тях от един момент насетне е леко неправдоподобно.

– Промяна в навиците.

Години наред навиците на мъжа са били едни и сега изведнъж без видима причина започва някаква странна промяна. Примерно до вчера е обичал яденето по един начин да е сготвено, а от днес вече не е така.

Когато се достигне до истината, много е важно да не се реагира импулсивно, тъй като тогава е замъглена преценката и се допускат някои грешки. Първосигналният избор не отчита абсолютно всички страни на проблема и е в състояние да доведе до повече проблеми, отколкото да реши. Например, може да става въпрос за брак, който фактически се е разпаднал тотално или за нарцистичен мъж, който систематично злоупотребява с гласуваното му доверие, но под напора на чувства, да се обвинява само любовницата и да се търсят начини тя да се отстрани, пропускайки се разпадът на взаимоотношенията или вината на главния виновник.

Целта на този материал не е да насърчава шпиониране или контрол над партньора в търсене на любовница (прекомерната ревност също е голям проблем, съсипал не една и две връзки безпричинно), а да даде информация за промени в поведението, които могат да указват на проблеми в отношенията. Важно е да се подходи с разбиране и открит диалог, ако се предполага, че има проблеми във връзката. 

🔥 За консултация по имейл с психолог Боянова: КЛИК

За Вас подготви: психолог Людмила Боянова

снимка: pixabay.com

Последвайте психолог Людмила Боянова във Facebook на: 

https://www.facebook.com/psiholog.boyanova/

Scroll to Top