Изневярата: Защо някои мъже избират омъжени жени

мъже Психологията зад това, защо някои мъже избират да влязат в афера с омъжени жени, е сложна и многофакторна. Въпреки че този феномен на изневярата може да бъде възприеман като обичайно или дори банално събитие в обществото, неговите корени и последствия заслужават по-дълбок анализ. Понякога е трудно да се разбере защо някои мъже избират омъжени жени като партньори, но психологията представя някои от възможните причини.

Привличане от забраненото

Една от психологическите причини, поради които мъжете се захващат с омъжени жени при този тип на изневярата, е привличането от забраненото или недостъпното. Възприемането на връзката като нещо забранено може да предизвика усещане за приключение и вълнение, което прави аферата още по-привлекателна.

Неангажираща връзка

Мъжете, които предпочитат неангажиращи връзки, могат да видят връзката с омъжена жена като по-малко задължаваща. Тъй като тя вече е ангажирана с друг, това може да създава усещане, че няма нужда от сериозен ангажимент от страна на мъжа.

Ниска самооценка и несигурност

Мъжете, които имат ниска самооценка или се чувстват несигурни, често избират омъжени жени. Във връзка с омъжена жена, те могат да се чувстват по-сигурни, тъй като жената е “потвърдена” от друг мъж. 

Опит да изглеждат по-мъжествени

Мъжете могат да търсят връзка с омъжена жена, за да затвърдят своята мъжественост или самоличност. Те могат да се чувстват по-мъжествени или успешни, ако могат да “откраднат” жена от друг мъж.

Емоционална незрелост

Някои мъже просто не са достатъчно зрели, за да управляват своите чувства и желания. Емоционалната незрелост може да ги подтикне да се впуснат в афера с омъжена жена, без да разбират или да вземат под внимание последствията изневярата.

В заключение, съществува безкрайна гама от причини, които могат да мотивират някои мъже да избират омъжени жени като партньори. Еднакво важно е да се разбере, че забежките, без значение от пола, имат широки и често болезнени последствия за всички засегнати страни, и винаги е най-добре да се действа с уважение и честност в междуличностните отношения.

За Вас подготви: психолог Людмила Боянова

🔥 За консултация по имейл с психолог Боянова: КЛИК

снимка: pixabay.com

Последвайте психолог Людмила Боянова във Facebook на: 

https://www.facebook.com/psiholog.boyanova/

Scroll to Top