Ванхелсингов и енергийният вампир (1)

Ванхелсингов Петя беше не просто бясна. Беше откачила. Измъкна от шкафа въже от простор и кухненски нож…

В полумрака на стаята, тя си нахлузи прилепнали черни дрехи, каската от мотора на мъжа си (поради липса на друго, скриващо лицето й) и каза на нищото със зловещ ледено-студен тон на сериен убиец:

– Така, Ваня! Ето сега вече ще си го получиш и никой не може да ме спре! Според психологията на цветовете, черното е траурен цвят, а червеното е цветът на агресията ми! Смятай какво ти готвя!

После извади току що купената възглавница от плика и внимателно я разопакова. Измъкна от шкафа и два перманентни маркера- черен и червен. Взе черния маркер и написа “Ваня” най-горе на възглавницата. След това се опита да нарисува и самата Ваня. Колежката, с която не се разбираха. Отново заговори на възглавницата:

– Ваня, как се рисува нещо средно между крава и прасе, а? Знаеш ли, точно в момента много се радвам, че не ми се удава да рисувам!

След като приключи с рисуването на трудната част, съставляваща лицето на Ваня, Петя взе червеният маркер и нарисува полу-кръгла мишена на възглавницата. След това посегна към въжето. Старателно го омота и завързва през средата на възглавницата.

Така създадената вуду-възглавница “Ваня” се озова завързана за парапета на терасата. А Петя, стиснала с две ръце кухненския нож, се прицели и замахна с цялата си сила към центъра на мишената, издавайки мощен боен вик: “Умри Ваняаааааааааа”.

Няколкото гълъба на площадката пред блока излетяха ужасени. Излетя и котката, която ги дебнеше, размахвайки неравномерно във всички възможни посоки и четирите си лапи, като се постара да превърне опашката си в достоен конкурент на тази на катерица.

На терасата отгоре се чу едно звучно “ПРАААС”!

После настъпи гробовна тишина. А после… После съседката Мима се съвзе от шока и атакува:

– Петьо, психологът ти Ванхелсингов ми дължи нова чаша за кафе, нов панталон, нов пакет цигари и шестцифрена сума обезщетение за преживения стрес! И го смени! Аз разбирам, че с Ваня от работата ти не се харесвате, но това вече е прекалено!

– Миме, ама той психологът каза да измисля как да изкарвам агресията си към Ваня по безопасен за нея начин… И аз само това успях да измисля… – заоправдава се Петя.

– А психологът не ти ли каза и как да решиш проблема си с оня “вампир” Ваня, но без да ми изкарваш акъла?

– О, разбира се, че ми каза! То е цял план, който ще реализирам на всяка цена! Все пак това е Янко ВанХелсингов. Но преди да започна да действам по тази част, първо трябва науча да си изкарвам агресията си по безопасен начин. Обаче ми каза и, че трябва да го постигна сама. Явно с убийството на възглавници на терасата няма да стане, а?

А защо Петя толкова много мрази Ваня, кой е психологът Янко ВанХелсингов и какви планове са забъркали всички, очаквайте да научите в продължението, което следва…

Автор: Психолог Людмила Боянова

снимка: pixabay.com

Последвайте психолог Людмила Боянова във Facebook на: 

https://www.facebook.com/psiholog.boyanova/

Scroll to Top