АКО СИ ДАЛ… Или добрите хора в моя живот- писателите

Роси Идва краят на годината. Година белязана от КОВИД карантина и изолация. И въпреки изолацията или пък благодарение на нея, в моя живот влязоха още добри хора. Намерих си ги във Фейсбук.

Обикновено не се застоявам много във Фейсбук. Ползвам го предимно за връзка с близките ми, които са ми далече, но покрай изолацията единствените ми удоволствия бяха Фейсбук и книгите.

И ровейки из разни групи за любители на котки и кучета попадам на разказ за коте Мачко Начков.

Стопанинът му с толкова хумор и любов е описал котето, че от любопитство му влизам в профила и попадам на още негови писания. Оказа се, че е икономист, който в свободното си време пише кратки разкази. Така се запознах с Роси Антов.

Невероятен талант! Обича природата и обожава реката и морето, с много свежо чувство за хумор, а как пише… Само в един разказ може да ме размечтае, разплаче и накрая разсмее. С неговите творения или плача или се смея до сълзи, но никога не успявам да остана безразлична. Уникален е!

Вече има издадени две книги  „Ключ за жива вода” и „Есента на нежния циник” и с останалите му фенове се надяваме да издаде и трета.

Като човек Роси е също толкова невероятен. Авантюрист по душа, сменил много професии, готов винаги да подаде ръка и забавен събеседник. Обичам го този човек!

Докато четях Роси, попаднах и на Мария Георгиева. Лекар хематолог, която също пише в свободното си време. Мария има усмивка с която може да лекува, коса като буен водопад, а така описва чувства и емоции, че дори най-безчувствения човек като зачете неин разказ ще изпита емоциите които описва. Първата и книга е „Горчиви гроздови зърна”, а тези дни излиза и втората „Десет часа без любов”.

Приходите и от двете книги Мария дава за лечението на деца.

Като лекар е всеотдайна! Вече два пъти влиза по за седмица в КОВИД отделение, през отпуските си дава безплатен прием на пациенти в родния си град. Красива е като картина и от нея струи любов!
Аз просто я обожавам!

В края на статията ще дам линк към ФБ страниците и на двамата, защото искам да ги споделя с всички читатели на списанието. Последните месеци започвам  деня с кафе и техни разкази и това ме зарежда с много позитивна енергия. Те са като балсам за душата ми! Могат да станат и ваши любими писатели.

Покрай Роси и Мария срещнах още една прекрасна жена – Ралица! Тя също пише, но още се двоуми дали да издаде книга. Затова ще я запазя (за сега) съвсем егоистично за себе си.

Но не мога да не споделя, че пише за хората, с които я среща живота с толкова любов, че те кара някак неусетно да станеш по-добър и толерантен. Тя просто излъчва любов и доброта! Обичам я!

В крайна сметка дори и изолацията ми даде нещо добро! Срещнах разкошни хора които ми пълнят душата с красота!

Весели празници на всички!

Пожелавам ви през Новата Година да имате моя късмет и в живота ви да влязат много добри хора!

Фейсбук страницата на Роси Антов е:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100053192032604

И на Мария:
https://www.facebook.com/debelanata

От страниците им може да си поръчате и книгите им, които ще ви дадат приятни емоции и добро настроение.

Автор: Цветана Вълчанова, водеща семинари

Четете е-списание “Психика” на сайта ни: КЛИК

Последвайте е-списание “Психика” във Facebook на: https://www.facebook.com/psihika.spisanie/

Scroll to Top