Честита навършена 1 година- от психолог Боянова

честита Честита навършена 1 година от създаването на списание Психика!
Или Тайна Супергеройска Мисия: „Създай новият брой на е-списание Психика”

Стартирахме с тази мисия на днешната дата точно преди една година. Не беше лесно. За целта първо трябваше да развием определени супергеройски сили. Както си му е редът във всяка уважаваща себе си супергеройска история, в нашата такава също става дума за лаборатория, в която бяха забъркани опасни изследователски смеси.

Те доведоха до нашия свят от съседно измерение музата Мелета (най-готината от трите музи, гарантираме), която е доста заразна. Обаче се оказа приятелски настроена. Затова вместо да се налага да се борим с нея, тя ни съдейства и ето така се сдобихме с необичайните си способности.

Знаете как е. През деня супергероят е обикновен човек, но дойде ли вечер… Тогава преобразяването е пълно. Що се отнася до нас… Из стаята хвърчат листа, химикалки и други пособия за писане. Едва се сдържаме да не започнат да хвърчат и разни предмети, които биха предизвикали любопитството на комшиите.

А с комшиите шега не бива и трябва да се внимава. От ЦРУ са все пак. Няма да прозвучи никак добре да пуснат по КМЕК (Комши Мрежата за Експресна Комуникация) доклад в стил: „В съседния апартамент си хвърчи ИЛО (идентифициран летящ обект)! П.П. Моля предоставете защитни средства, че вече трети път ме атакуват с ЛЧК (летяща чаша кафе), последвано от ЛТКТ (летяща тежка компютърна техника)!” Нали?!

В същото време мисията трябва да бъде изпълнена. И то в срок. Независимо от всички препятствия, основно свързани със зловредни програми, отказващи съдействие. Дори и когато са сериозно заплашвани с думи от рода на: „Къде по д*лите се е скрила проклетата настройка бе???!” Понякога се налага съдействие от таен агент под прикритие Методи Дойчинов да приложи сложни компютърни умения, унищожаващи сериозната вражеска съпротива.

Обаче всеки нов брой на е-списание за психология Психика започва своето съществуване, благодарение на Мария Коева. Не се шегувам. Докато аз (Людмила Боянова) и Цветана Вълчанова успеем да премигнем, то Мария Коева е включила на свръхсветлинна скорост, което е нейната супергеройска сила. В резултат първите материали са Ултимативно Готови за новия брой.

Някой да я догони при това темпо? Забравете. Това е Мисията невъзможна! Понякога се чудя дали да не предложа да предизвика на двубой по скорост Светкавицата. В следващия момент обаче ми дожалява за него. Само заради това си трая и нищо не предлагам.

Какво следва после при създаването на новия брой? Наред сме ние с Цветана Вълчанова. Кой от читателите на Психика какво би искал да прочете? Я да го обсъдим. И по между другото по телефона, ей тъй, просто обсъждайки заветния въпрос и сме издиктували поне 5 материала. Които май трябваше да са в онлайн формат, но тази последната част сме я пропуснали.

Сякаш е по-лесно да ги издиктуваме. След което да се проклетосваме, дето никоя от нас не се е сетила да натисне копчето за запис на разговора. Какво пък, може да се коментира по телефона какво си казахме, а не е записано в материала черно на бяло. И така май накрая сме издиктували още 5 нови материала. Чакайте, стоп, пак пропуснахме момента, че и те трябваше да са онлайн! Някой нещо да записа от разговора? Дали да не платим следващият път на ЦРУ да спасява положението?

След множество телефонни консултации, накрая настъпва финалната част от супергеройската мисия. Кодовото и название е: „Сглоби броя на Психика в последната възможна секунда”. Компютърът пуши от претоварване. Кафето изнемогва. Пожарникарите отсреща започват да гледат подозрително дали няма да се наложи да гасят пожар. Но пък в съседство има банка и може би имат кредити там, та само заради това не бързат особено да дойдат.

Накрая всички вражески програми са победени, всички тайни настройки са разкрити. Броят на Психика възтържествува и се появява с гръм и трясък в мрежата. И супергеройската ни мисия е изпълнена. Но не и финализирана. Знаете ли какво- мисля, че е време да започне подготовката на следващия брой! Муза, активирай супер силите! Продължаваме!

Но преди това е ред да празнуваме рожден ден заедно с вас, нашите читатели, защото е-списание Психика навърши 1 година! ЧРД на всички нас по този хубав повод, понеже всички ние заедно правим е-списание Психика това, което то е!

Автор: психолог Людмила Боянова

Четете е-списание “Психика” на сайта ни: КЛИК

Последвайте е-списание “Психика” във Facebook на: 

https://www.facebook.com/psihika.spisanie/

Scroll to Top