ЧЕСТИТА ЕДНА ГОДИНА – от психолог Коева

ЕДНА ЧЕСТИТА ЕДНА ГОДИНА НА Е-СПИСАНИЕ ЗА ПСИХОЛОГИЯ “ПСИХИКА”

Ето, че измина една година от създаването на е-списание за психология “Психика”! Година, през която вярвам, че сме успели да докоснем нашите читатели със статиите ни, насоките ни, работата ни.

Работата покрай подготовката за всеки нов брой е изключително приятна за мен, тъй като обичам да пиша, да изразявам мнение по различни въпроси, да бъда полезна като психолог на хората, които четат е-списанието. Изготвянето на статии не ме натоварва. Не го приемам като задължение, което трябва да свърша, а като част от хобитата ми. Понякога имам твърде малко свободно време и затова в такива случаи добре организирам времето си, за да напиша нещата в срок. Людмила Боянова и Цветана Вълчанова често се шегуват с това, че съм като Светкавицата, хаха. Ами просто не ми е ОК да правя нещо в последния момент, да бързам, да гледам часовника. Нямам конкретен механизъм как избирам за какво да пиша. Каквото ми е на сърце или за което наблюдавам, че е проблем в обществото ни и трябва да се справим с него…

Да бъда част от екипа на е-списание за психология “Психика” е сбъдната мечта за мен. Професионалният ми опит като психолог започна още в студентските ми години, когато бях поканена като колумнист в две списания. Те обаче преустановиха дейността си и оттогава все си мечтаех да имам възможност да пиша пак някъде. До един ден, в който получих обаждане от Людмила с въпрос дали имам желание да участвам в новото е-списание “Психика”. Бях на седмото небе, развълнувах се и естествено отговорът ми беше “ДА”. Смея да кажа, че, четейки понякога статиите си преди години, виждам положителна промяна у себе си като специалист. Изказ, начин на мислене, по-различно представяне на темите. И се гордея с това. Пожелавам си занапред да продължавам да се развивам в необятната наука психология и да бъда все по-полезна на хората.

Удоволствие е да се работи с Людмила и Цветана. Те са организирани хора, които знаят какво искат, няма 6-5 при тях, всичко е изпипано и подредено. А Людмила бих я нарекла дори перфекционист. Трите се разбираме много добре, в повечето случаи имаме еднакво мнение по въпросите, касаещи е-списанието. Зная, че когато имам някакъв въпрос или нещо не ми е ясно, двете ще се отзоват със скоростта на светлината, хаха. Според мен такъв трябва да е екипът – сплотен и разбиращ се.

Смятам, че през изминалата една година е-списанието натрупа доста популярност. Имаме редовни читатели, които с нетърпение очакват следващия брой. Това може да е само показател за екипа ни за добре свършена работа. Следващата ми мечта е един ден е-списанието да се разпространява и на хартиен носител.

Радвам се, че има все повече хора, които ни пишат за рубриката “Въпроси към психолога”. За мен тя е много ценна, тъй като в динамичното време, в което живеем, съчетано със стресови ситуации, хората са напрегнати, не успяват да се справят с различни житейски ситуации, не искат да притесняват близките си и затова се обръщат към нас, за да споделят и намерят решение на проблемите си.

Вярвам, че занапред е-списанието ще има още и още нови читатели, защото аз, Людмила и Цветана ще продължаваме да даваме всичко от себе си, за да може всеки нов брой да е по-добър от предходния. Честита една година още веднъж!

Автор: психолог Мария Коева

Четете е-списание “Психика” на сайта ни: КЛИК

Последвайте е-списание “Психика” във Facebook на: 

https://www.facebook.com/psihika.spisanie/

Scroll to Top