Автор Тема: Да си върна любовта  (Прочетена 3095 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен otnovo

  • Newbie
  • *
  • Публикации: 11
  • Карма: +0/-0
  • Пол: Жена
    • Профил
Да си върна любовта
« -: 23 юли 2019 10:31:45, вторник »
Ще се опитам да съм кратка, но същевременно навярно има доста да се каже.
С мъжа ми се познаваме от 2010. запознаха ни в интернет и около 2 месеца по-късно заживяхме заедно. Минахме през доста проблеми, най-вече той имаше доста финансови проблеми, но аз в този смисъл съм доста стабилна, работя и управлявам добре финансите си и винаги успявах да се справя. Винаги успявах да бъда до него, да му помогна и постигнахме /той постигна/ доста неща. Често се ядосвах, заради повтарящите се проблеми, но продължавахме напред.
Исках да имаме семейство, настоях да вземе решение и да ми предложи брак и той го направи. Сгодихме се в началото на 2014.
Той има навика да се вманиачава в разни неща, когато нещо му е интересно, той не спира да прави това и само това. Вманиачи се в едно хоби със свой приятел и прекарваше време да прави само това. Много ме натъжаваше това. Нещата се завъртяха и аз се влюбих в друг. Годеника ми тогава разбра, много се натъжи, много се карахме и каза, че ще направи всичко да ме задържи. Другия човек не отговори на чувствата ми. Аз повярвах, че истинския за мен е годеника ми и се оженихме през август 2014.
През 2015 ни се роди дете.
През 2016 едноврменно ми се струпаха доста неща, дето тръгна на ясла, аз на работа, която е доста психологически натоварваща, същевременно трябваше принудително да сменим жилището, защото това, в което живеехме беше продадено. Да правим ремонт в ново жилище и т.н.
През 2017 г. ме повишиха в работата и изпитанията станаха още повече. По-късно ме направиха и ръководител за новоткриваща се дейност /допълнително от вече достата ми задължения/.
Имах 2 годишно дете, доста напрежение в работата и може би така се случи, че не можех да общувам много.
По принцип общувам трудно, особено с непознати. може да се каже, че единствения ми приятел е мъжа ми. Ние обаче нямаме много общи интереси. Той е много отворен и общителен човек, обича да е в компания, да се смее с хора да слуша силна музика и т.н.
Разминавахме се!
Той търсеше приятели и компания, а аз търсих начин да оцелея в многото отговорности. Нямаше как да хода по партита и т.н., а и по принцип не съм много парти човек.
Той се сприятели с човек, който все купонясва и започна да закъснява, купони и т.н. Аз не харесвах този човек, опитах да се пригодя и понякога да бъда част от купона. Никога не се получаваше. Карахме се, защото оставяше мен и детето сами, за да е част от купона. Оказа се, че целта на приятеля му е била да го използва за пари. Взе голям заем от мъжа ми и ни остави в поредна финансова дупка, която аз отново запуших.
Мъжа ми се отказа от този човек.
Съсредоточи се в работата. Работи с един трудолюбив човек, добре, но този човек обича да пийва. Събират се навън и пият. Мъжа ми пиеше предимно бира, но започна да пие и твърд алкохол, покрай този човек. Започна понякога да прекалява. Веднъж месечно, два пъти. А и през другото време повечето време е навън с тези хора и аз и детето пак сме сами. Карахме се за това. Той започна да прекалява с алкохола веднъж до два пъти седмично. Аз се изплаших, че всичко става все по-зле. Уточнявам, че никога по никакъв начин не ме е тормозил, когато е пиян. Не ми е вдигал скандали, не ми е посягал и т.н. Просто аз си исках моя мъж с мен, трезвен. Карах се с него, наричах го алкохолик, обиждах го , молех да се промени. Той казваше, че не мога да го държа вързан, че той се нуждае от приятели освен мен, че не може, като мен да има само 1 приятел.
Направих нещо глупаво. Поставих ултиматум, че ще ни загуби мен и детето, ако не спре да пие. Мислеше, че блъфирам. За да се докажа взех детето и отидохме на хотел за една вечер. Той не вярваше, че сме отишли, чак когато се прибра в къщи разбра, че е истина.
Казах му, че трябва да говорим и започна един дълъг и мъчителен разговор и в един момент той ми каза, че има друга. Аз се сринах...
Каза, че е от скоро, от както сме се карали и съм го заплашвала с раздяла и когато съм му казала, че ще го изгоня от къщи, ако продължи да пие той е казал на тази друга жена, че ще бъдат заедно. Обещал й е.
Аз плаках ужасно много и направих поредното глупаво нещо. Помолих да остане с мен, защото психически няма да понеса раздяла. Мисли много той. По всичко което казвам, по това, че според мен това с другата е просто увлечение, защото е имал нужда да бъде обичан и че аз мога да го обичам.
Реши да остане с нас. Отиде и проведе тежък разговор с другата жена.
Странно, но на мен ми е ужасно мъчно за нея и пиша това без лицемерие. Защото знам какво е да обичаш някого , а той да те излъже и като знам, че и аз съм причина да се случи това.
Сега той е с нас, но почти непрекъснато казва, че няма смисъл, че всъщност се измъчваме един, друг така. Че нищо няма да бъде добре вече и т.н. Аз просто не знам какво да направя. Той ми казва, че няма надежда и е с нас, защото иначе има риск аз да не издържа. Аз му обясних, че никога не съм искала да се разделим, просто винаги съм искала любовта и вниманието му. Опитвам да показвам любовта си. Опитвам да разбирам, че му е тежко. Много често обаче просто не знам как да се държа и какво да кажа.
Има ли шанс, възможност наистина да се оправят нещата, предвид, че всички тези рани са много пресни. Всичко това се случи в последните 4-5 дни.
Не мисля, че съвет "остави го" ще помогне, защото и на него му обясних за мен това би било "емоционално самоубийство".

Неактивен mariya_koeva

  • ПСИХОЛОГ
  • Глобален модератор
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 767
  • Карма: +17/-0
  • Пол: Жена
  • Нека заедно намерим пътя към промяната!
    • Профил
    • https://psychologist-koeva.blogspot.com/
Re: Да си върна любовта
« Отговор #1 -: 23 юли 2019 18:32:21, вторник »
Здравейте, otnovo!

Не успях да разбера съпругът Ви продължава ли да пие? Имате доста да поработите и двамата, ако искате да запазите този брак. Някъде се е скъсала нишката и нещата са се объркали. Но всичко е поправимо, стига Вие и Вашият съпруг да имате желание за това. Аз разбирам, че не искате да го оставите и търсите професионална помощ да закрепите брака си, но истината е, че в настоящата ситуация Вие двамата трябва да сте едно цяло, да усещате и двамата нужда от промяна. Поговорете със съпруга си, когато Вие и той сте спокойни и не сте ангажирани с нищо, и му кажете, че наистина го обичате и имате нужда от съдействие в негово лице, за да започнете на чисто. Моят съвет е да изчакате седмица-две (да, зная колко е трудно) и тогава да поговорите с него, защото сега и двамата сте малко или много под влияние на афект. Ако не можете да се справите сами, потърсете семеен терапевт.

Успех!

Мария Коева
психолог
Мария Коева
Психолог

mariyakoeva7@gmail.com
www.psychologist-koeva.blogspot.com

Неактивен otnovo

  • Newbie
  • *
  • Публикации: 11
  • Карма: +0/-0
  • Пол: Жена
    • Профил
Re: Да си върна любовта
« Отговор #2 -: 23 юли 2019 19:03:04, вторник »
Благодаря за отговора.
Относно въпроса Ви за пиенето. Той никога не ми повярва, че е прекалявал. Не коментирам с него повече тази тема за сега, точно заради офис на и че това ще е само една причина да се караме. Сега точно от разправията ни от миналата седмица и последвалото признание за другата жена не е пил концентриран алкохол. Пие бира, както преди. Не е бил пиян от тогава.
Опитвам да загърбят ефекта и споровете. Непрекъснато му казвам, че го обичам и за това си заслужава да сме заедно.
Лъч надежда ми е, че той реално не е ималпаралелна връзка, а се е влюбил (увлякъл) в момент, в който аз съм го разочаровала. Мисля, че влюбването не е точно все още любов. Надявам се и защото все пак той реши да е с нас, а не да си тръгне.

Неактивен ЦециВихронрав

  • КОЛУМНИСТ
  • Глобален модератор
  • Full Member
  • *****
  • Публикации: 201
  • Карма: +9/-1
  • Пол: Жена
  • Обичам да Обичам
    • Профил
Re: Да си върна любовта
« Отговор #3 -: 23 юли 2019 19:33:44, вторник »
Здавейте!
Бих искала да взема отношение от гледна точка на опита.
От това което пишете ми направи впечатление, че Вие често прибягвате до поставяне на условия, заплахи, че ако не постъпи някак си, Вие ще направите нещо си и изобщо опити от Ваша страна да контролирате напълно Вашата връзка и живота на мъжът си. Поработете над желанието си да контролирате всичко и най-вече мъжът си. Никой не обича да се чувства под постоянен контрол.
Аз също не съм по купоните и постоянното ходене по заведения, но мъжът ми обича да е в компания и да излиза с приятели. Отначало също като Вас вдигах скандали, сърдих се и заплашвах с раздяла докато не се сетих, че старите хора казват, че ако искаш мъжът ти да си седи у дома трябва да му е хубаво в този дом. И се заех да му е хубаво. И да не помислите, че се заех с ремонти? Неее. Просто спрях да го овиквам защо излиза всяка вечер, стараех се като се прибере да го чака вечеря която само да си претопли понеже е среднощ и аз спя. В случаите когато се прибере рано гледах да си говорим за приятни неща и да прекараме вечерта  в добро настроение, нищо, че вътрешно исках да му извия врата, че все го няма, но... Исках си мъжа и устисках да не питам къде ходи и какво прави и... И след няколко месеца той сам започна да споделя, започна да се задържа в къщи, в един момент вместо да търси съвет от приятели започна да пита мен и нещата се получиха. Аз от своя страна се старая поне веднъж месечно да го придружавам на някое събиране и да не се сърдя, че сме останали до нощите.
Внимавай, какво си пожелаваш - мога да реша да ти го дам!

Неактивен otnovo

  • Newbie
  • *
  • Публикации: 11
  • Карма: +0/-0
  • Пол: Жена
    • Профил
Re: Да си върна любовта
« Отговор #4 -: 23 юли 2019 19:39:57, вторник »
Благодаря Цецивихронрав, че наистина внимателно сте вникнала в написаното от мен. Права сте за много неща и съветите Ви са реални. Ще опитам да ги послушам. А и друго си мислих да се опитам да съм щастлива и в негово отсъствие, да не съм така обсебваща. Дано успея.

Неактивен ЦециВихронрав

  • КОЛУМНИСТ
  • Глобален модератор
  • Full Member
  • *****
  • Публикации: 201
  • Карма: +9/-1
  • Пол: Жена
  • Обичам да Обичам
    • Профил
Re: Да си върна любовта
« Отговор #5 -: 23 юли 2019 20:05:08, вторник »
А и друго си мислих да се опитам да съм щастлива и в негово отсъствие, да не съм така обсебваща. Дано успея.
Вие сте силна личност - няма начин да не успеете.
Внимавай, какво си пожелаваш - мога да реша да ти го дам!

Неактивен otnovo

  • Newbie
  • *
  • Публикации: 11
  • Карма: +0/-0
  • Пол: Жена
    • Профил
Re: Да си върна любовта
« Отговор #6 -: 24 юли 2019 09:44:29, сряда »
Снощи той не се прибра. Прибра се сутринта. Учуди се, че не го питам къде е бил. Аз му казах, че той ще реши дали дами каже. Аз бях решила /решила съм вече/ да не се караме.
Надявах се, че е работил, защото има ангажименти сега. Накрая все пак той ми каза, че е бил вън и е пил бира цяла нощ и не е спал. Не посмях да попитам дали е бил с нея.
Той е влюбен в нея и му е много мъчно, че я наранил. Сега му е много болно за това.
Аз спокойно му казах това, за което мислех вчера и снощи въпреки, че нямах много време, защото трябваше да тръгвам за работа.
Казах му, че се нуждая от неговата помощ, че осъзнавам своите грешки. Бяхме попаднали в един омагьосан кръг аз недоволна, караща се, обиждаща - той правещ напук. Съответно всичко се срина. Но сега аз съм готова да постъпвам различно и ми трябва само малко помощ от него. Искам да ми каже, ако го карам да се чувства зле с поведението ми.
Той потвърди, че знае, че го обичам. Но вече проблема не е само необходимостта от промяна в мен. Той сега мисли, че е безнадеждно.
Последно аз казах, че не съм съгласна и че сме се справили с доста неща и аз ще направя възможното да се справим и с това.


Неактивен ЦециВихронрав

  • КОЛУМНИСТ
  • Глобален модератор
  • Full Member
  • *****
  • Публикации: 201
  • Карма: +9/-1
  • Пол: Жена
  • Обичам да Обичам
    • Профил
Re: Да си върна любовта
« Отговор #7 -: 24 юли 2019 13:28:38, сряда »
Мъжът Ви е наранен и не вярва, че нещата ще се променят. Ако продължи да вярва, че всичко е безнадеждно рано или късно ще си тръгне. Вариант е да му предложите да остане с вас и детето примерно още 6 месеца и ако след това още е убеден, че нещата не се получават да се разделите. Това ще го накара да се чувства не вързан в безнадеждна връзка, а като човек който дава шанс на тази връзка и ще го успокои. От там насетне от Вас зависи дали след шестте месеца той ще си тръгне или ще остане.
Внимавай, какво си пожелаваш - мога да реша да ти го дам!

Неактивен otnovo

  • Newbie
  • *
  • Публикации: 11
  • Карма: +0/-0
  • Пол: Жена
    • Профил
Re: Да си върна любовта
« Отговор #8 -: 26 юли 2019 09:00:13, петък »
Съжалявам, ако е досадно вече, но естествено ми е доста тежко.
В момента той е много ангажиран с работа / работи до късно - 22 часа, а снощи дори не знам докога/. Всъщност аз не знам, до кога работи и дали след това просто не решава да се прибере възможно най-късно за да ме избягва. На практика ние няма как да общуваме, защото сме за съвсем кратко заедно в къщи. Навярно това е нормално сега, когато всичко е толкова скоро след най-лютите разправии и признанието му за новата любов. Аз обаче страдам от това. Опитвам да не го показвам, но навярно на него му е пределно ясно, защото ме познава много добре. Вече не казвам нищо за това, че от поведението му се чувствам зле, не правя никакъв опит да повдигам темата за отсъствието му, да го питам дали е бил само на работа, дали е пил бира с някого, дали е бил с нея. Понякога го питам за работата - как върви, как напредват и т.н. Почти не отговаря.
Както винаги аз искам да прекарвам време с него, но просто не знам какво да направя.
Ето днес аз ще приключа по-рано но едва ли ще е възможно да отида при него просто, за да сме заедно. През почивните дни навярно той също ще работи.
Самотата направо ме убива, както и преди. Сега може би е още по лошо, защото непрекъснато мисля за всичко което се случи за грешките си, за това, че все пак и аз съм доста наранена, но всъщност на никой не му пука за това. Мисля дори, за това, че доста хора са виждали какво се случва, но никой не е решил да ми протегне ръка и да поговори с мен, защото аз съм много необщителен човек и не разговарям почти с никого. В настроението си сега ще кажа - оставиха ме да скоча сама и да се давя, никой не ми подаде ръка, никой не ми даде съвет и сега също сама ще трябва да се спасявам. Може би това е най естествено, предвид, че никой на никого не е длъжен. Усещам се толкова сама и физически и с това, че нямам с кой да споделям и от къде да получа помощ.

Неактивен Boyanova

  • ПСИХОЛОГ
  • Админ
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 1349
  • Карма: +8/-0
  • Пол: Жена
    • Профил
    • Форум за психология
Re: Да си върна любовта
« Отговор #9 -: 26 юли 2019 11:36:05, петък »
Здравейте otnovo,

Отговарям Ви от позицията на личната ми житейска история, която е доста сходна с Вашата. Ще Ви я разкажа, а Вие си преценете- дано с нещо моят опит да е от полза за Вас.

При мен като при Вас- същата работа. Аз съм затворен човек, а бившият ми мъж беше купонджия, който залитна по алкохола. Да, аз като Вас също исках да си е у дома. Никога не е бил притискан да стои у дома, но това не даде резултат. Към края на брака ни се възпротивих на хайманосването, но и това не даде резултат. Проблемът беше в него, а не в мен и затова резултати и нямаше. Накрая се появи и любовницата, която уж пак така само за увлечение, но...

Усещах как той чака на това аз да сложа край на брака и на семейството ни, понеже той хем иска такъв край, хем не иска той да носи отговорност за него.

Сега, като Ви чета как сте написала следното, цитирам:

Цитат
Каза, че е от скоро, от както сме се карали и съм го заплашвала с раздяла и когато съм му казала, че ще го изгоня от къщи, ако продължи да пие той е казал на тази друга жена, че ще бъдат заедно. Обещал й е.

И ми идва като нещо познато, като "този филм май вече съм го гледала". При мен завърши с това, че поисках и получих развод, колкото и да ме болеше, защото си помислих, че аз все пак някакво самоуважение трябва да имам. Мъж, който гледа на дома си като на хотел, т.е. прибира се само да се наспи и изкъпе, какво търси при мен? И че като не стои с мен и с детето, значи не ни заслужава. С тази разлика, че моят бивш мъж поне имаше честността да не обещава щуротии на любовницата си за времето на брака и развода ни.

А вашият мъж... Как тъй ще обещава на друга да са заедно на база, че се карате, ако Вие с детето имате значение за него? Говоря за реално, а не за фиктивно значение. И то мъжът Ви с такава скорост да сипе подобни обещания на любовница, с която е уж само от скоро? Нещо не е наред, според мен. И повредата не е във Вашия телевизор.

Дали и Вашият мъж не чака на Вас да падне "вината за раздялата"?
Дали няма да Ви е по-добре да сте сама, колкото и да боли от това, отколкото да сте зле придружена?

Според мен е добре да обмислите отново всичко, да преразгледате взаимоотношенията си с мъжа Ви и да прецените на къде върви в развитието си този мъж и трябва ли Ви това, в което е започнал да се превръща? Знам, че ще е болезнено. Но трябва да направите внимателна преценка. Вашият и животът на детето Ви като качество, зависят от решението, което ще вземете.

психолог Людмила Боянова

Неактивен otnovo

  • Newbie
  • *
  • Публикации: 11
  • Карма: +0/-0
  • Пол: Жена
    • Профил
Re: Да си върна любовта
« Отговор #10 -: 26 юли 2019 13:22:42, петък »
Страхувам се от това, което сте написала Людмила Боянова.
Мисля го естествено. Мисля го точно по начина, който е написано от Вас и той е толкова логичен.
За моето нежелание да се откажа от семейството си съм на ясно. За неговите мотиви - не разбирам.
Защо остана?
Заради това, че го помолих.
Заради това, което каза, че не не иска да зареже всичко, което сме направили заедно.
Заради това, че ме счита за нестабилна. Заради това, че все пак нашата връзка може да се оправи /надеждата ми/.


Каза - Не съм искал да се влюбя в друга, не съм го търсил, но то се случи.
Трябва ли това да значи, че не е планирал да ме доведе до ръба на скандалите и да го изгоня, но просто двете неща по "щастливо" стечение на обстоятелствата са се случили едновременно.


Трябва всеки човек да има своето самоуважение, но моето някак си куца доста.
Аз не мога да видя надежда за щастлив живот без този човек. Надежда за друга любов, за друга връзка.


Детето ми /пишете да не страда/. В момента то не страда или поне не много. Обича баща си и го търси. Свикнала е с неговите закъснения и отсъствия, но татко все пак се появява. Няма ли да бъде голямо страдание, ако татко изчезне трайно, ако се появява веднъж седмично или по-рядко и то в момент при раздяла, когато аз ще съм така съсипана, че няма да мога да дам на детето си нужната обич и утеха.

Неактивен Boyanova

  • ПСИХОЛОГ
  • Админ
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 1349
  • Карма: +8/-0
  • Пол: Жена
    • Профил
    • Форум за психология
Re: Да си върна любовта
« Отговор #11 -: 26 юли 2019 13:46:36, петък »
Здравейте,

Вариантите Ви според мен са два.

Единият вариант е да се борите за връзката си. При дадения вариант поне ще знаете, че ако не се получи да я спасите, Вие сте опитала всичко. Просто имайте едно на ум до къде сте склонна да стигате с компромисите. Да не се окажете в положението на тази, която търпи всичко в името на нещо, което си е отишло- това е, което според мен е хубаво също да вземете под внимание. Сложете си някакъв ориентировъчен срок - предложените 6 м. са разумно време. Така ще избегнете едно агонизиране на връзката до безкрай, без да има реално промяна. Ако има промяна, която да е в достатъчен размер- значи хубаво. Ако няма- значи сте направила всичко, което зависи от Вас и ще трябва да намерите сила да прекратите връзката. Ако не намерите такава сила да сложите край, наистина ще попаднете в неприятна ситуация да продължите агония без край. В случай на липсваща промяна, един ден детето Ви може да Ви пита защо баща му не е като другите бащи да си седи у дома със семейството си. Отговорът: "Защото сме разведени", дали няма да е по-добър и приемлив отговор от: "Защото пие с приятели" или "Защото е с любовницата си". Имайте и това предвид, ако се стигне до там. Дано не се стига, разбира се, макар че аз считам, че щом той е започнал да пие и да купонясва не заради Вас, то и няма да спре да пие и да купонясва заради Вас. Пиенето на алкохол е път, който в края му не свършва добре.

Вторият вариант изисква много добро осмисляне на ситуацията, на бъдещите последици и много правилна преценка- на плюсове и минуси. Този вариант, както предполагам се досещате, е да се прекрати връзката. Не е решение, което може да се вземе веднага. Трябва да сте абсолютно сигурна, че имате всичките основания за такава стъпка. Защото направите ли такава стъпка, решението Ви ще е окончателно. Ако се стигне до там по Ваша или не инициатива, много е важно да не допускате да се сривате. Животът продължава и след края на връзката. А Вие имате и дете, което очаква от Вас да сте силна.

Бъдете уверена, че каквото и да решите като подходящо за Вашата ситуация, то Вие правите най-доброто и че всичко ще се нареди по най-добрия възможен за Вас и детето Ви начин.

психолог Людмила Боянова

Неактивен otnovo

  • Newbie
  • *
  • Публикации: 11
  • Карма: +0/-0
  • Пол: Жена
    • Профил
Re: Да си върна любовта
« Отговор #12 -: 27 юли 2019 01:12:09, събота »
Няма да си върна нищо. Той каза, че не може да ми даде никаква възможност, защото е влюбен в другата и не може да даде нещо, което не изпитва към мен. Толкова съм наранена, че исках да го изкрещя на целия свят. Включително тази вечер аз пих с неговите приятели "За да се излагам" каза той. Мрази ме Сигурно за това и навярно за много други неща.
Лошото е, че аз не мога да спра просто така да го обичам. Той е единствената връзка, която съм имала, единствения човек, който ми е казвал, че ме обича и за това съм чакала до 28-та си година. Няма да има друг, защото аз съм трудна за понасяне, камо ли за обичане. Не съм красива и съм с наднормено тегло. Сега бих умряла, ако не беше детето.
Глупаво но едничко, което ми се стори важно от тази вечер: Според приятелите му новата му любов е глупост, която няма да донесе щастие на никого и той ще го разбере бързо.

Неактивен ЦециВихронрав

  • КОЛУМНИСТ
  • Глобален модератор
  • Full Member
  • *****
  • Публикации: 201
  • Карма: +9/-1
  • Пол: Жена
  • Обичам да Обичам
    • Профил
Re: Да си върна любовта
« Отговор #13 -: 27 юли 2019 12:50:31, събота »
аз съм трудна за понасяне, камо ли за обичане. Не съм красива и съм с наднормено тегло.
В следствие на едни много операции също съм с наднормено тегло, имам изкривяване на очите което мога да прикрия на снимки, но в реалния живот си е очеизвадно. На всичко отгоре не полагам никакво старание да се обличам добре, просто обличам най-удобното без оглед дали ще се харесам на околните. И въпреки всичко имам ухажори и ми излиза пришка на устата да обяснявам, че мъжът ми ми е достатъчен.
Така, че трудния характер и някой и друг килограм отгоре не са повод да си сваляте самочувствието.
А раздялата... Раздялата боли. И ще боли още дълго. Когато се разведох с бившият си съпруг мислех, че ще умра от болка и самота. Месеци наред лежах и гледах в нищото. Самообвинявах се до припадък. Накрая приятели ме натириха на психолог и взех да се съвземам.
Сега след толкова години и с друга връзка разбирам, че дори да не се бяхме развели с бившият ми съпруг нямаше да сме щастливи, а щяхме да се унищожим взаимно психически. А така, аз намерих правилният за мен и той правилната за него и синът ни живее спокойно и приема новите ни половинки с обич.
Сега думите ми ще Ви се сторят нереални, ще мислите, че Вашият случай не е такъв и Вие в никакъв, ама в никакъв случай няма да преживеете раздялата и няма да обикнете друг, но... Повярвайте ми - ще го преживеете.
Дайте си време да Ви боли, да се наревете до премала, да изживеете цялата болка. Не я трупайте в себе си, защото това разболява. Плачете, изберете си една възглавница и я набийте, купете си тетрадка и пишете в нея всичко което чувствате. Като вземе да поотминава болката направете нещо хубаво за себе си. Може да си купите нещо, да тръгнете на фитнес, танци, масажи, йога... Има толкова места където може да ходите веднъж седмично примерно където да разтоварвате и да се срещате с нови хора.
Да не говорим, че по мои наблюдения след като се разведат мъжете изведнъж се сещат, че имат и деца и въпросните деца започват да виждат татковците си доста по-често отколкото преди развода.
Сега Ви е болно и едва ли ще приемете думите ми, но след ден-два ги прочетете пак, след седмица отново и след месец и след два и ще разберете, че съм права.
Внимавай, какво си пожелаваш - мога да реша да ти го дам!

Неактивен otnovo

  • Newbie
  • *
  • Публикации: 11
  • Карма: +0/-0
  • Пол: Жена
    • Профил
Re: Да си върна любовта
« Отговор #14 -: 27 юли 2019 13:00:36, събота »
Само относно излизането и срещането на хора ще пиша.
В града, в който живея аз нямам никого, който да ми помага с детето. Накратко аз или съм на работа или съм с детето. Не виждам как ще направя това - веднъж седмично нещо за мен.