Здравейте. Момиче съм на 19. Ще излъжа, ако напиша, че не съм тъжна и отчаяна в момента, че оценка от кандидатстудентския изпит няма да ми стигне за да вляза в мечтаната специалност в желания университет. Ще излъжа и ако напиша, че ми се учи нещо друго. Имах една мечта още от 7 клас да уча това нещо и сега се оказва, че не мога. Поне тази година. В днешно време има недостиг на студенти и мога да уча почти каквото ми дойде на ум. Но струва ли си? Само и само за да стана студентка? Без цел.Решавам да пропусна една година вместо това и да се пробвам пак догодина, но родителите ми са против. Но на мен наистина не ми се учи друго, нямам друга цел. Нито една специалност не ме привлича в момента. Искам просто да науча пропуснатото и да имам хубава оценка догодина при кандидатстването. Вие какво мислите? Грешка ли е да пропускам 1 година? Или просто да записвам други 99 специалности просто така, пък където ме приемат. Имам нужда от съвети, хора, които да споделят личен опит и да ми кажат дали наистина греша. Защото всеки ми се чуди, как така съм щяла да пропускам година или поне да съм почвала да уча нещо друго и после пак да пробвам да кандидатствам, но за мен това е загуба на пари просто.