Автор Тема: Приятелят ми посещава сайт за запознанства  (Прочетена 2335 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен svetlana

 • Newbie
 • *
 • Публикации: 2
 • Карма: +0/-0
  • Профил
Приятелят ми посещава сайт за запознанства
« -: 29 септември 2017 07:47:13, петък »
Здравейте, аз съм на 45 год, разведена, имам син на 24 г. Приятелят ми е на 43 г., не се е женил до сега. Намерих го в сайт за запознанства. Имаме връзка от 5 години, която все още крием от родители и приятели.

Темата за чувствата ни и плановете за сега са табу. На коментара, че не се чувствам обичана, получих отговор, че не е така, но му е трудно да показва чувствата си. А за бъдещите планове каза че още не е готов. Ужасно много се притеснявам, че още не е прекратил регистрацията си в сайт за запознанства. Имам всичките му пароли и зная, че не пише с никого там, но все още разглежда профили на доста по млади жени.

Въпроса ми е дали имам право да му търся сметка за това. Не съм сигурна дали да продължавам тази връзка. Преди 4 години той предложи да се разделим, аз се съгласих, но отложих във времето. Това лято аз предложих да се разделим, но той не се съгласи, дори се извини за поведението си.

Не зная да продължавам ли? Истина е, че много го ревнувам, а нямам сериозно основание, освен сайта. Да се примиря ли? Много го обичам и изобщо не се вълнувам от други мъже. Нямам желание да се запознавам с никого.

Благодаря Ви предварително.

Неактивен mariya_koeva

 • ПСИХОЛОГ
 • Глобален модератор
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 767
 • Карма: +17/-0
 • Пол: Жена
 • Нека заедно намерим пътя към промяната!
  • Профил
  • https://psychologist-koeva.blogspot.com/
Re: Приятелят ми посещава сайт за запознанства
« Отговор #1 -: 29 септември 2017 07:47:57, петък »
Здравейте, svetlana!

От поста ви не можах да разбера защо връзката ви с този мъж е тайна и я криете от останалите? Адреналинът от криенето и от неизвестното (до някаква степен) изиграва лоша шега не само в интимните, но и в отношенията от всеки един аспект. Сама знаете, че не може да я пазите в тайна вечно. Дори и да има тръпка в началото, също е до време. От един момент нататък тайната ще започне да ви тежи все повече и ще усещате все по-голямо раздразнение, напрежение и тревожност. Затова по-добре дайте честен отговор на себе си и се запитайте дали настоящата връзка ви кара да се чувствате щастлива, спокойна и хармонична, или притъпява положителните емоции. Добре е да си отговорите и кое ви спира, за да я споделите с останалите.

Разбирам, че ви е неприятно, когато забелязвате, че мъжът до вас разглежда профили на други жени и влиза в сайтове за запознанства. По принцип има хора, които просто обичат да разглеждат снимки на потребители, без да осъществяват комуникация, или "срещата" от виртуалното пространство да премине в реалното. Но все пак е добре да поговорите с него и да му споделите всъщност какво чувствате и какви емоции у вас предизвиква поведението му. Вие сте сигурна, че той не си пише с други жени, но въпреки това може да проведете разговор по тази тема, за да чуете и неговата гледна точка.

Може би през повечето време сте нервна и неспокойна и съм склонна да вярвам, че често надниквате в електронната му поща или в телефона. Хубаво е да не ви става навик, защото по този начин доверието помежду ви просто ще се изпари. На въпроса ви дали да му търсите сметка за това, бих могла да кажа, че в общи линии не е станало нищо толкова драматично и неразрешимо, за да си създавате излишни главоболия. Както казах, поговорете с този мъж (с условието, че ще бъде искрен) и сама преценете дали ви кара да се чувствате добре и щастлива или гоните нещо недостижимо.

Вярвам, че разговорът помежду ви ще даде отговори на още въпроси, които ви измъчват.

Успех!

Мария Коева
психолог
Мария Коева
Психолог

mariyakoeva7@gmail.com
www.psychologist-koeva.blogspot.com

Неактивен svetlana

 • Newbie
 • *
 • Публикации: 2
 • Карма: +0/-0
  • Профил
Re: Приятелят ми посещава сайт за запознанства
« Отговор #2 -: 29 септември 2017 07:49:32, петък »
Здравейте Мария, много Ви благодаря за бързия отговор, и бих искала да изясня - крием се защото на него му е трудно да признае че има връзка. Не го обвинявам, и аз не зная как бих го представила на близките си. Няма адреналин, по скоро стрес /когато позвъни майка му аз изтръпвам/ Наистина усещам раздразнение, дори и понякога яд/ Наистина не се чувствам щастлива, нито спокойна.

Но, когато си спомня за предишния си брак си мисля, че това са женски глупости. Затова и съм тук - не съм сигурна дали това не са глезотии и липса на сериозни проблеми. Оплаквам се, но съм с един прекрасен човек, спокоен, мил, грижовен и не на последно място финансово стабилен, което води до много и отличен секс.

Зная че му е трудно да свикне с човек до себе си. Дори не можеше да спи до мен /сега вече е по-спокоен/. Не ми повишава тон, до сега сме влизали в пререкания 2 или 3 пъти. Но аз все съм не доволна. Гони ме страха, че ще ме остави и ще си намери друга приятелка. Не искам да го изнудвам, да го карам да прави неща, които не са му приятни, а в същото време сякаш ми се иска да съм в сапунен сериал. Вероятно имам нужда от приятелка, но обикновено приятелките са пристрастни и би ме подтикнала към раздяла.

Затова предпочитам тук да напиша и да получа мнение. Колкото до сайта за запознанства - повдигнах въпроса няколко пъти, в резултат на което той влиза там вече по 1 път на месец, но явно не съм подходила правилно. Крие се, затваря се и това не е полезно за връзката ни.

Мария много бих искала да продължим кореспондецията. Забелязах че когато човек напише и прочете за проблема си той наистина започва да изглежда смешен и незначителен.

Неактивен mariya_koeva

 • ПСИХОЛОГ
 • Глобален модератор
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 767
 • Карма: +17/-0
 • Пол: Жена
 • Нека заедно намерим пътя към промяната!
  • Профил
  • https://psychologist-koeva.blogspot.com/
Re: Приятелят ми посещава сайт за запознанства
« Отговор #3 -: 29 септември 2017 07:50:16, петък »
Здравейте отново, svetlana!

Радвам се, че човекът до вас е мил, грижовен и добър и че може да разчитате на него. Но тези компоненти невинаги означават "здрава връзка", нали така? В момента вие не се чувствате щастлива и спокойна, защото трябва да криете връзката си. Страхувате се как биха я приели близките? В крайна сметка сте вече големи хора и е напълно нормално да създавате и да развивате интимни отношения. Като че ли семействата помежду ви не харесват вас двамата като двойка? Има ли нещо толкова фрапиращо и притеснително в този мъж, за да ви е страх да го покажете? Той, от своя страна, пък не показва достатъчно зрялост, излизайки с извинението, че му е трудно да признае, че има връзка. Споделял ли ви е дали е имал трудно детство, дали има някакви емоционални травми или страхове, останали от миналото?

Относно сайтовете за запознанства - не мисля, че има нещо притеснително. Просто, както казах, има хора, които обичат да разглеждат снимки на потребители, без да се осъществява комуникация. Не му го забранявайте, защото често ответната реакция е "желание към забранения плод". Всичко, което ни е забранено, изкушаващо и мистериозно, е желание да го имаме, така че се опитайте да запазите самообладание и подходете с разбиране. В момента се чувствате несигурна от тази ситуация и това е нормално, защото искате да задържите този мъж до себе си. Бих искала да ви насърча да напишете на лист хартия кои са вашите положителни качества, с какво може да се гордеете, кои са малките неща около вас, които ви правят щастлива. Правете си комплименти по 3 пъти на ден. Развивайте се в сфера, в която сте добра и в която може да покажете способностите си. Когато се почувствате уверена и привлекателна в собствената си кожа, страховете ви ще отминат и ще видите, че не е имало причина за притеснение. Истината е, че ние, хората, не можем да задържим някого, който не иска да бъде с нас, насила, така че радвайте се на топлите отношения, които имате с този мъж, и не мислете за евентуалния край на връзката ви, защото всъщност може никога да не се стигне до такъв. Не скъсявайте излишно щастието си с негативни мисли.

Може да се запишете в доброволни акции и кампании или на фитнес например. По този начин ще се запознаете с нови хора и ще имате реалния шанс да създадете приятелски отношения. Също така има казуси от живота, за които решенията трябва да се вземат от нас самите, слушайки вътрешния си глас и интуиция, без намесата на странични лица.

Ако има какво да допълните, чувствайте се свободна да го направите.

Мария Коева
психолог
Мария Коева
Психолог

mariyakoeva7@gmail.com
www.psychologist-koeva.blogspot.com