Автор Тема: Агресивен съпруг  (Прочетена 2718 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен vladimirqnchev77

  • Newbie
  • *
  • Публикации: 1
  • Карма: +0/-0
    • Профил
Агресивен съпруг
« -: 21 септември 2017 13:03:38, четвъртък »
Добър ден.
Имам доста сериозен проблем и мисля да напусна съпруга си, но той е агресивен и ме заплашва,че ако си тръгна ще вземе детето щял да ме пребие и така нататък. Проблемите ни започнаха от момента,когато забременях.Съобщихме на баща му,че съм бременна,но той не реагира по никакъв начин. След известно време започна да повтаря,че иска бебето да е момче не му трябвали момичета. Вече си имал момиче от дъщеря си.

Но проблемите не спряха до тук. Аз излезнах в майчинство , а той е безработен и всеки ден си беше вкъщи  тогава започна терора.Казваше,че не мога да отгледам и възпитам дете. Постоянно ме караше да върша тежка работа, а бях с рискова и много тежка бременност. А аз премълчавах и криех това от мъжа си да няма спорове,че и без това ми беше много тежко. Но когато дойде момент да му кажа на какво съм подлагана от баща му, той започна да ме удря, да ме обвинява за всичко.

Но това е най-малкото от историята роди се бебо. Майка му и сестра му разбраха,че ми посяга(те също не искаха бебето) започнаха и те да наливат масло в огъня. Всеки ден измисляха какво ли не и го викаха на саме да говорят. Когато той беше на работа те му звъняха по цял ден и говореха и измисляха какви ле глупости.(Дори зълва ми каза, че го правят точно сега, за да се възползват от състоянието ми след раждането и докът не съм изпаднала в тежка депресия няма ли да спрат.)

Последствията винаги са едни и същи след всеки разговор: първо ми крещи и обижда, после ме и удря. И така почти всеки ден от изписването на бебчо от болницата. Пример: Вчера бяхме бесни, че не съм сготвила това което иска и не съм направила кафе за него и баща му. А бебето цял  ден ревеше и беше неспокойно заради зъбките и нямах възможността да го направя. Естествено преби ме обиди и така нататък. Главния проблем е , че баща му и майка му го подстрекават да ме удря.

Е да, намразих близките му, той се опитва всеки ден да ми ги натрапва и да говори колко са важни за него (нищо, че го използват за банкомат бащата, майката и сестрата). Много често съм искала да му обясня, че не мога да живея в този страх и да се махнем от тази къща, но той казва не била съм длъжна да търпя и мълча. Моля за съвет как да оправя отношенията първо с мъжа ми, след което и с близките му.

Благодаря, предварително!

Неактивен mariya_koeva

  • ПСИХОЛОГ
  • Глобален модератор
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 767
  • Карма: +17/-0
  • Пол: Жена
  • Нека заедно намерим пътя към промяната!
    • Профил
    • https://psychologist-koeva.blogspot.com/
Re: Агресивен съпруг
« Отговор #1 -: 21 септември 2017 13:04:27, четвъртък »
Здравейте, vladimirqnchev77!

Простете ми откровеността, но смятам, че няма какво да оправяте. За да има някаква положителна промяна в настоящата ситуация, е необходимо не само Вие, а и останалите членове на семейството да имат желание да се промени нещо. А как да имат това желание, когато вече става въпрос за зрели хора, с утвърдени ценности и характер? За всичко това по принцип си има психолози, които работят с индивидуален план, за да може човек да осъзнае какво прави и как се държи и да поеме отговорност за случващото се. Но точно такива хора много рядко се съгласяват да потърсят психологическа помощ. Затова ще трябва да помислите за собствения си живот и за този на детето Ви. Нещата ще стават по-зле. Съгласна ли сте да търпите и да мълчите? Би ли Ви харесала такава позиция - на жертвата, която няма какво да направи и се съобразява с насилниците около себе си? Намерете отговор на тези важни въпроси и ако желаете, отново ми пишете.

Мария Коева
психолог
Мария Коева
Психолог

mariyakoeva7@gmail.com
www.psychologist-koeva.blogspot.com