Като „другите“ ли са би- и хомосексуалните?

В крак с другата ми тема в този брой „ПРИЯТЕЛКАТА МИ МЕ ОБЪРКВА, НЕ ЗНАЯ КАКВО ИЗПИТВА КЪМ МЕН“ реших да обединя още една статия, в която говоря за би- и хомосексуалните хора. Чувала съм въпроси от рода на „Те като „нас“ ли са?“, „Те същите емоции ли изпитват като „нас“?“, „Могат ли да обичат като „нас“?“ и т.н. Аз съм писала много по темата за сексуалната ориентация и за това, че поощрявам всеки, който иска да излезе „на светло“, да го направи и че той трябва да е такъв, какъвто е. Разбира се, това не е лесно и понякога се иска доста време, за да може човек да се открие, да сподели с останалите и да приеме себе си (ако има трудности със себеприемането, защото има хора, които са напълно ОК с различната си сексуална ориентация).

Имам близка, която е хомосексуална, и „отблизо“ съм съпричастна с любовта, която тя изпитва към приятелката си и изобщо с всички огнени, страстни и бушуващи чувства между тях двете. Използвам тези 3 думи, защото те (чувствата им) са наистина изпепеляващи. Изключително рядко може да се наблюдава такава непоклатима, истинска и неповторима любов като тяхната (в подробности няма да навлизам, тъй като спазвам конфиденциалност).

Да, те са като „другите“. Знаят какво е любов, гняв, ревност, обърканост, разочарование, нетърпение, вълнение, тъга, плач. Живеят като „другите“ с една разлика – разликата е там, в леглото.

Получих разрешение да публикувам едно от стихотворенията, които моята близка е писала за приятелката си, за да мога да покажа на тази част от обществото, която дискриминира би- и хомосексуалните хора, че те могат да са пълноправни членове на нашата държава, не „пречат“ и че те също имат душа. Усетете я.

В сърцето си ми незаменима
и си ми много любима.
Твоите хубави очи
сияят като слънчеви лъчи.

Толкова си красива,
че душата ми за теб убива.
Обичам те до полуда
и по теб съм напълно луда.

Когато винаги те видя,
радостта си не мога да крия.
Ти си моят живот
и с теб ще съм до гроб.

Автор: психолог Мария Коева

Четете е-списание “Психика” на сайта ни: КЛИК

Последвайте е-списание “Психика” във Facebook на: 

https://www.facebook.com/psihika.spisanie/

Scroll to Top