Най-честите признаци за изневяра

изневяра Съмнявате се в изневяра на партньора си? Може би имате известни основания, за да считате, че ви изневерява, но не позволявайте да ви хване параноя. Предполагам и че доста често надниквате в телефона му или в чата. Това са едни от най-често срещаните признаци, които могат да ви помогнат да премахнете или да потвърдите съмненията си.

1.   Ако партньорът ви изведнъж се отдръпне от вас и демонстрира охладнели чувства, може да е знак, че в неговия живот има някой друг. Но все пак бъдете наясно, че подобно поведение е възможно да се „предизвика“ и по ред други причини като проблеми в работата например, така че по-добре поговорете с него и изяснете ситуацията. Недоизказани неща може да предизвикат големи кризи в човешките взаимоотношения.

2.   Питате спокойно партньора си как е минала командировката му, а той ви отговаря заядливо и с безразличие. Имайте предвид, че такава реакция е възможно да е провокирана и от лош ден, а не от това, че има гузна съвест.

3.   Ако партньорът ви е прекалено потаен напоследък, е хубаво да се замислите защо реагира така. Недейте веднага да притичвате да видите последните му съобщения. И в този случай е ОК да поговорите, да го попитате случило ли се е нещо тревожно напоследък и иска ли да го сподели.

4.   Рязката и внезапна промяна във външния вид на партньора ви може да е сигнал, че иска да „свали“ някой друг. Не си правете прибързани заключения, защото пък, от друга страна, това е възможно да е промяна спрямо вас.

5.   Ако зачестят извиненията, че следобед или вечерта например няма време да излезете, имайте едно наум, въпреки че това може да не е знак, че вече сте част от любовен триъгълник. Или пък вече предпочита да прекарва времето си с приятели, а не с вас, което отново е сигнал, че във връзката ви явно нещо не е наред.

6.   Кратко и ясно – ако партньорът ви е изневерявал на предишните си, бъдете нащрек да не го направи и с вас.

Автор: психолог Мария Коева

Четете е-списание “Психика” на сайта ни: КЛИК

Последвайте е-списание “Психика” във Facebook на: 

https://www.facebook.com/psihika.spisanie/

Scroll to Top