На какво се дразнят мъжете

мъжете Има няколко любими на женския пол навици, които изкарват извън релси половинките им. Наблюденията ми и личния ми опит ми помогнаха да ги съставя. Вижте кои са – жените, за да ги избягват, а мъжете, за да не се впрягат толкова.

1. Нежеланието й да се изразява ясно

Типичен женски маниер на поведение, който трови живота на милиони мъже. “Силната” половина от света не само че не може, а и не желае да гадае какво имат предвид жените.

2. Стремежът й винаги да е права

Никой не обича фразата “казах ли ти”, но мъжете направо полудяват, като я чуят. Просто в природата им е заложено усещането, че са длъжни винаги да вземат правилното решение и започват да се изнервят, когато някой им го оспорва.

3. Командирски тон

За мъжете често интонацията е по-важна от думите и несъзнателно й отдават по-голямо значение. Дразнят се на заповедния тон, особено пред други хора, защото го възприемат като публично съмнение в лидерските им способности.

4. Откровена меркантилност

Колкото и да им се иска да са грижовни към половинката си, мъжете все пак желаят да ги обичат заради самите тях, а не заради банковата им сметка. И не им е ОК да ги възприемат като ходеща кредитна карта.

5. Провокиращи въпроси

Ако ги попитате “Не съм ли напълняла” или “Мисля, че предишната прическа ми отиваше повече”, вероятно ще чуете отговора, който Ви задоволява, но няма никаква гаранция, че ще е искрен.

6. Бъбривост

На ден средностатистическият мъж произнася по 3000 думи, а жената – 7000. Това означава, че той се изнервя, когато му се налага да изслуша репликата от 4000 думи, вместо да гледа мач или да си мисли за свои неща.

7. Желание да го направят най-добра приятелка

Задушевни разговори, обсъждане на модните тенденции, шопинг – това е капката, която прелива чашата на мъжкото търпение.

Автор: психолог Мария Коева

Четете е-списание “Психика” на сайта ни: КЛИК

Последвайте е-списание “Психика” във Facebook на: 

https://www.facebook.com/psihika.spisanie/

Scroll to Top