Жените за мъжкия чар

чар “Естествено е, че жените са по-умните. Да сте чували някога за жена, която да си е изгубила главата заради красивите крака на някой мъж?

Фаина Раневска

Понякога мъжкият чар се крепи само на магия. Тя пък е преходна. Затова силният пол трябва да се замисли, какво не обича жената до него и всички шансове ще бъдат на негова страна.

 
Грешно подбрани чорапи

Ако погледът й се спре върху набраните или още по-лошо – бели чорапи, надничащи изпод прекалено късия панталон, няма какво да се лъжем – работата ви е спукана. Жените са безмилостни и режат квитанцията дори при нищожен повод. Връщането назад е трудно и безсмислено занятие.
 
Съвет

Панталонът пада върху обувките с мека гънка, а чорапите стигат до средата на прасеца. Ако държите на стила, изберете сивия или черния цвят. Можете да носите и чорапи с дискретни шарки (но не и със смърфчета!).

Мръсни нокти

Слагате си ръцете на масата. Тя коварно ви пита дали не сте спукали гума по пътя. За съжаление дори нямате кола. Присъдата е прочетена и тя не е, че имате чар. Жените са твърде чувствителни към чистотата на мъжките крайници.

Съвет

Режете ноктите си и се грижете за чистотата им. Също така подстригвайте прекалено дългите косми от веждите си, както и всичко, което стърчи от носа и ушите ви.

“Виж колко съм готин”

Цяла седмица тя ви е виждала в строг костюм. Чакате уикенда, за да се облечете спортно. Два часа пот във фитнеса, гладко бръснене, скъп афтършейв, за какво още да говорим!

Мускулите ви са от стомана. Отваряте гардероба и вадите тънкия и тесен черен пуловер. Натъпквате го в джинсите. Гърдите ви изпъкват. Сигурен сте, че тя ще падне от възторг от вашия чар. Да, но не сте прав.

Жените изобщо не си падат по напомпани биячи, по „Треска в събота вечер” и яки бицепси! Тя ви зарязва, без да й мигне окото!
 
Съвет

Винаги носете пуловера си върху панталона. Небрежната елегантност е ключ към сърцата на дамите.

Връзката с ключове на колана

Най-добрият приятел ви е подарил ключодържател „Ферари”, който носите на скъпия си колан. Все едно разкарвате цял комплект инструменти, които подрънкват при най-малкото движение.

Жените не могат да търпят подобни дрънкулки и ще виждат само подскачащата кинкалерия, но не и самия вас.
 
Съвет

Ограничете багажа, който разнасяте със себе си. Освен това според психолозите подобно поведение издава агресивен и груб характер. Ако се налага да носите много ключове със себе си, ги крийте в чанта или в специален калъф.

Сметката на две

Ресторантът е прекрасен и изобщо не е скъпо. Докосвате крака й под масата, предлагате коняк и кафе (надявате се нощта да бъде дълга!). Сервитьорът носи сметката. Набързо делите на две върху салфетка и казвате „Само по 25лева на човек!”. Тя отдръпва крака си. Жените не обичат да си плащат сметката, когато са с мъж! Галантността никога не е била сестра на скъперничеството.
 
Съвет

В ресторанта, в киното, в театъра… – плащайте винаги, поне първия път, никога не разрешавайте на дамата дори да си извади портмонето. Всеки разход се изживява от жените като истинска емоция. Това е важен и символичен акт, докато за мъжа сметката си е чисто и просто поредната сметка.

Чоплене в носа

 Излизате от кино, тя е във възторг от филма. Сядате в колата, още на първия червен светофар природата ви взема връх и показалецът автоматично тръгва на интересно пътешествие в ноздрите ви. Току-що загубихте самоконтрол. Действахте все едно, че сте сам, бяхте груб и невъзпитан. Прекрачвате забрана, която са ви наложили, когато сте били дете.
 
Съвет

Дръжте ръцете си на волана. Ако показалецът ви засърби, насочете го към радиото. Само, ако устоявате на изкушенията, ще се превърнете в истински съблазнител на жени.

Нарцистични наклонности

Винаги сядате пред голямо огледало. Ето защо обичате баровете и бирариите. Вместо да я гледате в очите, се усмихвате на отражението си и подреждате непокорните си кичури. С подобни маниери можете да изкарате извън нерви и най-красивата манекенка. Всяка жена ще си помисли, че сте
 завършен егоист, а не, че имате чар. Вятърничав, непостоянен и т.н.

Съвет

Имате право на едно оглеждане дневно – сутрин. И точка. Всички виждат и знаят, че сте хубав.

Носталгия по миналото

По-силно е от вас. Постоянно се връщате назад и си умирате да говорите за жените, пресекли живота ви. В началото тя се разнежва („Най-сетне попаднах на чувствителен мъж”), но бързо й омръзва. Стоп!
 
Съвет
 
Помнете, че миналото си е минало, а настоящето е настояще. Живейте в него, ако искате да бъдете щастливи!

Шарещият поглед

Нищо не изнервя една жена повече от постоянно шарещия и опипващ поглед на мъжа до нея, ако той не е собственик на агенция за манекенки. Особено ако излизат заедно за първи път. Разбира се, вие не си давате сметка за поведението на очите си, тъй като го правите постоянно. Хоп! Ето че погледът ви се лепва за дупето на сервитьорката. Хоп! Вратът ви се извива към вратата, където се появяват три млади дами. Не се притеснявате да фиксирате и деколтето, преливащо на съседната маса… Съвсем не сте романтик – това е ясно. Но ако имате постоянна приятелка, тя със сигурност е завършена мазохистка.
 
Съвет

Не се обръщайте след всичко, което се движи. Или се преструвайте на полусляп, присвивайте карикатурно очи и твърдете, че не можете да различите една красавица от баба й.

Манията по електронни играчки

Тя идва да ви вземе от офиса. Вие се чудите как да й направите впечатление и се разкъсвате на четири, за да й докажете колко сте незаменим и какъв е вашият чар. Ръцете ви тичат по клавиатурата компютъра. Телефонът звъни. Затваряте, вадите органайзера си и програмирате бизнес-обяд. Започвате да хвалите джобният си компютър. Тя премигвава отегчено. Някога разгръщали ли сте женско списание? Да сте виждали цели страници, посветени на електрониката?…
 
Съвет

Повечето жени са безчувствени към бижутата… на електрониката. Те не четат инструкции за експлоатация и програмиране на стереоуредби, видео и други играчки за мъже. Запазете тази тема за приятелите си!

Автор: Маринела Младенова, Клинична социална работа

Четете е-списание “Психика” на сайта ни: КЛИК

Последвайте е-списание “Психика” във Facebook на: https://www.facebook.com/psihika.spisanie/

Scroll to Top