Любовница на женен мъж

любовница Уводни думи

Защо много от жените, които от най-ранно детство мечтаят за пищна сватба и семейно щастие, в крайна сметка стават любовници на женени мъже? Странно, но за някои жени такава участ изглежда сякаш като предопределена от самата съдба. Разбира се, те не са виновни за това, че срещнатият от тях към момента любим мъж се е оказал вече женен.

Понякога потенциалната любовница дори не знае за това, а друг път знае, но напълно погълната от своите чувства, придава малко значение на факта за жетитбата. И без съпротива приема статута на “любовница на женен мъж”.

Те решават да живеят за днешния ден, а по-натам да става каквото ще става!

Може да се случи всичко.

Все пак това, че мъжът е женен, означава, че не е свободен и отношенията му с любовницата той обикновено се опитва да изгради не в ущърб на своето семейство. На това може да издържи съвсем не всяка. Как да се държи жена, която изведнъж (или не изведнъж) е станала любовница на женен мъж?

Какво означава да бъдеш любовница на женен мъж

Защо жените стават любовници? В края на краищата, капанът на романа с женен мъж е много коварен. След романтичните, напълно отхвърлящи всякакви трезви мисли разсъждения за периода на връзката, идва горчиво прозрение: “Нямам за какво да мечтая, защото той е с друга.” Събужда се и изгаряща, непоносимо болезнена ревност. Не може и да бъде другояче. Да, обикновено женените мъже заявяват на своите любовници, че физическата и духовна връзка със съпругата е отдавна изгубена. Но само съвсем наивните жени ще повярват на това, че интимни отношения на любимия с жена му не съществуват. Всъщност неговата законна благоверна има повече права на тези интимни отношения.

Има празници, които жененият мъж

прекарва със семейството си.

Има обаждания на жена му по време на вашите срещи и го чувате леко виновен нежно да и отговаря: “Да, скъпа, скоро ще се прибера!”. Има нервно поглеждане на часовника, накрая, има много и много друго… И всичко то направо крещи: “Той не е твой! Ти си негова любовница, а не жена!”. Такъв факт се превръща в мъчителен и рядките срещи вече не носят това удовлетворение, което е било в самото начало на запознанството. Вътрешно, отначало назрява тихо, а след това израства до гигантски размери, помитащи всички мисли, въпросът: “Ще се разведе или не? Той обича ли ме или просто си играе с мен?”

Не е нужно една жена да е учен, за да предвиди развитието на събитията, когато рискува да стане любовница на зает мъж. За временните, за една нощ приятелки, ние няма да говорим – такива отношения, ако носят страдания, то е в редки случаи. И като перспектива няма да ги разглеждаме въобще. Защо една жена толкова усложнява живота си, успокоявайки се с надежди и в същото време осъзнавайки, че всичко случващо се не е нищо повече от илюзии? И че любовницата на женен мъж едва ли може да бъде уверена в щастливо бъдеще с него?

Ще отиде ли мъжът при любовницата си

Отиват ли при любовниците си женените мъже? Случва се. Но рядко. И въпросът не е, че те нямат никакви чувства към тях. Случва се и да имат и даже да са много силни. Но дори и тези, които са влюбени, се оказват слаби, когато се постави въпросът за развода със съпругата. За много мъже промените в живота са равносилни на стихийно бедствие. И те не се стремят да преподредят живота си. За да им изникне мисълта да се оженят за любовницата, първо трябва да се появи мисълта за развод. Жененият мъж трябва да е готов за развод много преди срещата с друга жена. В противен случай въпросът “да отида ли при любовницата” няма да застане веднага пред него, а може и никога да не застане.

Защо обаче въпреки това жените се хвърлят в обятията на женени мъже, ако и в дълбините на душата си да разбират, че романът ще бъде сложен и често пъти и безперспективен? Причините биват най-различни.

Типове любовници на женените мъже

Съществуват няколко типа любовници.

– Любовница – мазохистка

Това е жена, на която и импонира позицията на жертва. В отношенията си с женения мъж, тя разбира всичко, приема всичко и се съгласява с всичко. Мазохистката със съчувствие, нежност и любов се вслушва в излиянията на женения мъж за това колко е нещастен в семейството си, възприемайки го като благороден и силен човек. Това е идеалната любовница за женения мъж, която искрено вярва, че възлюбеният не се развежда със съпругата си и търпи “този позор”, но само защото се чувства задължен на децата (родителите, болната си жена и т.н.).

Тя е убедена, че върху чуждото нещастие не може да построи свое щастие и изобщо не се стреми да разруши чуждото семейство. Мъжът с такава жена много обича да си играе на благородство. От време на време я изоставя, за да и даде шанс да си устрои в крайна сметка своя собствен личен живот. Преданата мазохистка в такива периоди много страда, но даже не може да помисли за това да създаде свое собствено семейство. И когато любимият се възвръща, тя го приема отново, сияейки с щастливи очи. Това е много удобен тип любовница, отношенията с която може да продължат дълги години.

– Любовница – истеричка

Тази жена харесва силните усещания. Обикновено към истеричките се отнасят ярките, уверени в себе си, независимите, тези, кото могат да устроят личния си живот. Ако го поискат. Но те не искат. Те са авантюристки и не мислят за своя живот без рисковани ситуации, затова и избират за обект на страстта си женени мъже, при това способни постоянно да създават тези рискови ситуации.

Психологията на любовницата се основава на агресията и тя през цялото време държи своя избраник в напрежение, ту флиртувайки с някой друг пред очите му, ту изчезвайки за няколко дни, ту звънейки на неговата жена… Фантазията на любовницата – истеричка не признава граници и може да натвори какво ли не, което на нея е угодно.

Любовна връзка с нея не е за всеки мъж. Взаимоотношенията се развиват бързо, без забавяне и недвусмислено. Тя не е способна да маневрира – нуждае се от победа на всяка цена, дори да си счупи главата по пътя към целта си. Номерата с чувство за дълг и отговорност към децата не минават тук.

И който иска да си остане женен, трябва да стои по- далеч от нея и да тича през глава в друга посока! Пристъпите на агресия у любовницата – истеричка се сменят с нежност, а морковът и пръчката удържат мъжа по-добре от кой да е водопад от неспирни ласки. 

Веднъж стъпил на минното поле, значи, на него му е била нужда доза адреналин. Но с такава жена, жененият ще бъде само докато не бъде тотално изтощен. Кога ще настъпи този момент не е известно на никого. 

Най-парадоксалното в поведението на истеричните любовници е следното: ако жененият мъж внезапно поиска да напусне семейството си, то те веднага прекъсват контакта си с него. Обектът става безинтересен.

– Любовница – “вечна невеста”

Такава жена, притежаваща изискана натура, е неспособна да възприеме прагматично околния свят. Тя търси само принца и намира в него всички черти на сила и смелост, но уви, в женени мъже, които усилено играят ролята на този, който се нуждае от “вечна невеста”. Често той тази роля и не играе съвсем. Просто в отношения с любовницата си всеки мъж несъзнателно става снизходителен. Не може да бъде другояче.

В края на краищата, тя е толкова доверчива и наивна, така благоговее пред него, че той се чувства с нея като един благороден рицар! “Вечната невяста”, гледайки го, изпитва възторг: ето го, той е нейният принц! И в същото време изобщо не се замисля за факта, че той има семейство. И, като цяло, на нея и е все тая, защото до нея е той, толкова надежден, опитен и възвишен мъж!

Любовницата – “вечна невеста” търси мъж, който би поел отговорността за нейното бъдеще. Тя не може и не иска да взема каквито и да било решения, затова, в качеството на защитна стена и опора, нея я устройва и женен рицар. Основните нейни житейски правила са стремежът да не допусне разрушителната реалност в своя крехък вътрешен свят.

Тя почти искрено вярва, че щом веднъж любимият е с нея, то задължително пред тях има само светло бъдеще. За неговите жена и деца предпочита да не мисли. И ако веднъж този факт я накара да промени поведението и мислите си, тя е изумена, уплашена и нерядко започва да се държи като пълна истеричка. Засипва мъжа с упреци, звъни на неговата жена, оплаква се от неговото коварство на приятелите си, ридае и призова за съчувствие.

– Любовница – майка

Става дума за жена, до която мъжът почива физически и духовно. Отдалечен от решаването на безкрайни ежедневни проблеми и уморен от исканията на жена си, в къщата на любовницата – майка, той намира покой. Никой не се качва на главата му, никой не го принуждава да печели пари, изхвърля боклука, заковава пирони… Обгърнат в грижа и обич, той сякаш се разтваря в ръцете на любовницата си, чувствайки се в пълна безопасност.

Правилата на любовницата – майка се основават на принципа на “не вреди”. Тя няма да тормози с въпроси за развод, няма да пита за къде го е нямало толкова дълго, няма да се обади на жена му и няма да го упреква за нищо. Ще го нагости с вкусна храна, ще предостави незабравим секс… Пълна идилия: разводи се, остани тук завинаги! В края на краищата, у дома има една свадлива жена, сервираща готова храна от магазина и деца, които изискват редовно внимание.

Но не, не! Той се връща при жена си и децата си, за да си скъса нервите и след това отново идва тук, за да се възстанови. Защо?! Да, всичко е просто. В края на краищата, мъжете разбират, че този спокоен уют може да се окаже старателно изграден капан. И най-накрая като попаднат в лапите на любовницата – майка, кой знае в какво ще се превърнат нейните грижа и внимание… Може би новият семеен живот ще бъде много по-лош от предишния. И така, защо рискуват и се развеждат, ако и така не е зле?

Защо жените стават любовници на женени мъже

Става дума за най-често срещаните типове жени, които без особени морални страдания се обвързват с женени мъже. Все още има неудовлетворени от семейния живот на жени, жени, на които е нужен само от секс, жени, които се интересуват само от пари и т.н. Но ние не говорим за тях сега. Говорим за онези, които настояват за романси с женени мъже от желание за любов. Всички те дълбоко в себе си таят надеждата да станат съпруга на своя избраник и много често това не се сбъдва.

Психологическият профил на тези връзки е различен. Сложен обект на желание се избира от жената, защото тя подсъзнателно се стреми към преодоляване на препятствия. Преодоляването е придружено от вътрешно напрежение, което се снема от срещата с любимия и се появява в раздялата с него, после отново се снема и отново се нагнетява и т.н. И често при това главната роля играе даже не отношението на мъжа към неговата любовница, а самият факт, че връзката им е забранена.

А ако все пак това е любов

В същото време сред любовниците има и жени, на които се удава сериозно да се влюбят в женен мъж и наистина се надяват, че някой ден той ще принадлежи само на тях Ако се отнасят към категорията на  любовниците – мазохистки, мечтите могат да се сбъднат само когато законната съпруга сама напусне своя съпруг. Любовниците – истерички практически не могат да разчитат на благополучен изход на отношенията. Кой мъж със здрав разум ще се съгласи на това неговият живот да се превърне в ад?

Даже и той да се разведе, то ще се постарае да си намери някоя тих пристан, а не да се хвърли в бурно море! Женят ли се за любовници- “вечни невести”? Само ако любовта за мъжа е един от жизнените приоритети. Което, трябва да се признае, е рядкост. Любовницата – майка има не лоши шансове да стане законна съпруга, но само ако докаже, че нейната лоялност и грижа са искрени.

Извод: за да завърши с брак романът с женен мъж, трябва да се вложат много усилия в него. 

Източник: https://www.jlady.ru

Превел на български език при спазени условия на източника: психолог Людмила Боянова

Авторските права на превода са запазени! Никаква част от този превод не може да се ползва под каквато и да било форма без писмено разрешение от преводача!

Последвайте е-списание “Психика” във Facebook на: https://www.facebook.com/psihika.spisanie/

Scroll to Top