Психолог Мария Коева

Аз съм Мария. Завършила съм бакалавърска степен Психология с педагогическа правоспособност – Учител по Психология, и магистърска степен Психология на управлението в ПУ “Паисий Хилендарски”.
Към настоящия момент практикувам по специалността си в общинска структура. Работата ми е свързана с превенция на психоактивни и наркотични вещества. През последните 8 години съм част от екипа във форум за онлайн консултации и съм колумнист в е-списание “Психика”.
Професионален опит съм натрупала като психолог в ЦНСТДМБУ, доброволец към проект, насочен в подкрепа на деца и жени, които са жертви на насилие, участник в друго онлайн списание за психология, водила съм рубрика в списание за тийнейджъри, участвала съм в ТВ и радио предавания.
Всекидневно човек се сблъсква с различни предизвикателства, препятствия. Има периоди, в които той трябва да вземе важно решение. Да се справи в трудна ситуация. Може да има нужда да поговори с някой, който ще се фокусира върху проблема, без да го осъжда или “направлява” като ментор. Понякога може да има тайни, които не би искал да сподели пред семейство или приятели. А това да му пречи да потърси подкрепа и съвет.
Мога да Ви бъда полезна при:
– повишена тревожност, провокирана от различни стресови събития;
– ниска самооценка;
– употреба и злоупотреба с психоактивни и наркотични вещества;
– проблеми в двойката и семейството;
– търсене на сексуална идентичност. Консултиране на ЛГБТИ младежи;
– психическо, физическо и сексуално насилие.
Една от любимите ми мисли е на Уолтър Крайслер: “Съчувствам на човека, който никога не е изпитвал вълнение от работата си. Не само, че няма да постигне удовлетворение, но и няма да постигне големи успехи”. Обожавам моята работа, за мен тя е призвание и сбъдната мечта.
Ако се намирате в трудна житейска ситуация, нуждаете се от съвет или подкрепа или просто искате да споделите нещо, заповядайте във форума за психология (www.e-psiholog.eu/forum/), където ще отговоря безвъзмездно на Вашите въпроси и ще Ви насоча към правилното решение.
Имате възможност също така да се запознаете с мнението на останалите потребители, а при нужда от по-продължителна работа с психолог онлайн, да изберете платена консултация, която да протече в удобно за мен и за Вас време. Събеседването с психолога, психологическата помощ и квалифицираните рекомендации онлайн следват същите професионални и етически стандарти, които са валидни и при лично посещение.
Ако желаете да запазите час за онлайн сесия, пишете на mariyakoeva7@gmail.com. По време на нея се идентифицират модели на поведение и комуникация, вярвания, нагласи и всичко онова, което пречи на клиента да осъществи процеса на промяна.
Нека заедно намерим пътя към нея!
Споделете в:
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
BulgarianEnglish
Scroll to Top