Мнението

Мнението Мнението вървеше във вид на улично кутре и си диреше дом. То беше добро мнение. Носеше надежда и упование. И тръгваше след човека и се опитваше да се насели в неговия дом. Но малко домове имаше, много къщи се явяваха. А мнението искаше дом, да се насели и да го запази от всеобщата река на лицемерието.

То беше и дракус, защото ако се населеше в нечий дом и хората ставаха със собствено мнение. А люде, дето си отстояват мнението, са обладани от дракус. А в наше време то е нелицеприятно. И тъй дракуса бе прогонен от много къщи.

Някои за кратко му даваха храна, но за кратко. Защото има изградени модели за действие при населване в селото на люде с мнение. И когато началникът ти предложи избор, да имаш мнение или заплата, избира се заплатата. Вярно, че после началника те кори, че нямаш мнение. Но то е защото и той няма.

Та дракусът биваше прогонен от много къщи и реши да се засели в гробището. Мъртвите нямат проблем с правото на собствено мнение. И там се срещнахме. Той тръгна след мен, а понеже аз веднага разбрах, че е дракус, се усмихнах и го прибрах.

И сега всеки идва да поиска съвет и мнение по всички въпроси. Защото като имаш дракус в дома си и работата върви. А когато работата върви, човечетата завиждат. А дракусът не иска много грижи. Малко надежда сутрин, купичка храна, кучешка и една приказка преди заспиване.

Автор: Иван Луджов

Четете е-списание “Психика” на сайта ни: КЛИК

Последвайте е-списание “Психика” във Facebook на: 

https://www.facebook.com/psihika.spisanie/

Scroll to Top