Загубена работа!

загубена Загубена работа! Каза го преди много години един много учен човек. Каза го по повод мои идеи за бъдещето. Махна с ръка и тръгна надолу по улицата.

Тогава разбрах, че има много загубени работи. Дребнички, самотни и загубени от собствениците си. И започнах да обикалям покрайнините на света. И да намирам. И самия аз се загубих в това море от изхвърлени идеи, работи и неща. И станах загубен човек.

Покрайнините на света ми дадоха да намеря едно много загубено нещо. И като го намерих, избърсах го в ръкава си. И го прибрах в джоба. То сети топлината и се усмихна. Защото загубените неща се радват на мъничко внимание. То беше едно мъничко желязно ключе. И като усети топлината, любовта и вярата, рече ми:

– Аз съм таласъм, забравен отдавна, живея в дупката на това ключе. И понеже само ти обикаляш покрайнините на света, ще стана врата, та да минаваш лесно.

И стана врата, таласъмите държат на думата си.

И тъй си намирах загубените неща. Детство, мечта, шега, чест и вяра. Защото имам врата за сметищата в покрайнините на модерния свят.

И като изнеса от там някоя загубена работа, учените хора се дивят и чудят. И викат, че то било голяма работа. Не било по техния размер. Големите работи са по размера на деца, таласъми и загубени хора. Та като ви рекат, то е загубена работа, огледайте се. Някъде някой отваря една врата. Може и да сте вие.

Автор: Иван Луджов

Четете е-списание “Психика” на сайта ни: КЛИК

Последвайте е-списание “Психика” във Facebook на: 

https://www.facebook.com/psihika.spisanie/

Scroll to Top