Скрита реалност

реалност Скрита реалност. Ходя в едно поле. А под полето е скрита една планина, не иска да си признае, че е планина. Има такъв свят, скрита реалност. И гледаш бурени, тук там някоя нивичка, някой си чопли направията. Скрито я чопли. Защото полето е затрупано отгоре с пластмаси. Защото е нахвърлян един пласт от ялова почва от строителни отпадъци, защото унили хора щъкат и кършат ръце.

Тези дето си чоплят нивиците са усмихнати, по това ще ги познаете. Те са пастирите на стадото на белите камъни. Вадят от земята своя дял и го сеят. Но малцина са и чоплят в тайно. Да не разбере яловата почва, че под нея спи една планина. Скрита реалност.

И водя в това поле много таласъми, пускам ги да се забавляват. Защото таласъмите не питат, не им пука и като им поставиш задача, действат.

Буденето на спяща планина е трудно. Но веднъж забутана, тя расте.

И като пуснах миналата година таласъмите, те се прибраха вир вода мокри. И обезкуражени се прибраха. Но заваля дъжд. И гледаме, водата не се задържа на някои места, изтича се към ниските пущинаци и дави буряните.

И таласъмите разбраха, че са събудили една планина. И тази година носят съчки и цели стволове, та да поддържат огъня. Потни и весели таласъми мъкнат едни светове за притуряне на пшеничени зърна.

Невидима реалност. Една планина е събудена.

Автор: Иван Луджов

Четете е-списание “Психика” на сайта ни: КЛИК

Последвайте е-списание “Психика” във Facebook на: 

https://www.facebook.com/psihika.spisanie/

Scroll to Top