Как да забравим бившият мъж

бившият Любовта отмина и вашата романтична история достигна до своя край. Със сигурност в нея е имало и много хубави и ярки моменти, но лошото все пак е надделяло, в резултат на което вие сте решили да се разделите. Но все още не можете да дойдете на себе си, затова и най-важният въпрос за вас сега е: как да забравите бившия си?

Защо така боли?

Преди да започнете своя нов живот, е необходимо да се сбогувате с това, което е било в стария. А именно, с отношенията, които наскоро сте прекъснали. Това обаче не е толкова лесно да се направи, затова милиони хора по света се опитват да разберат защо е толкова болезнено да се разделят с бившата си любов.

На първо място, всеки разрив в отношенията, е загуба. Губите важна за вас част от живота ви и е просто невъзможно да не забележите това. Всяка загуба е съпроводена от такива чувства като болка, скръб, копнеж, тъга и разочарование. В лицето на един човек дълго време сте удовлетворявали множество потребности: от любов, грижа, внимание, подкрепа, общуване, прекарване на време заедно, материална помощ и т. н. … И изведнъж вие сте лишени от всичко това! Веднага става неясно как да се запълнят дупките, които са се образували, и дори тъгата обхваща- как е било преди, но никога няма да бъде отново същото.

Има и специфични усложнения, които зависят от това кой кого е изоставил. Ако желанието за раздяла е дошло от вас, тогава изглежда, че цялата отговорност също е ваша. Това създава чувство за вина, което засилва и без това неприятното преживяване на загуба. В този случай не трябва да се обвинявате, защото сте взели това решение не от добър живот, а поради някои проблеми. Така че отговорността за станалото носите и двамата.

В подобна ситуация някои мъже обичат да прибягват до абсолютно не мъжка линия на поведение, представяйки се за невинна жертва на коварна жена. Тогава вашите притеснения могат да бъдат “утежнени” чрез обвиняващи погледи от общи приятели и познати. Най-мъдрото нещо в подобна ситуация е просто да не им обръщате внимание. В крайна сметка е доста неприлично да се навлиза във взаимоотношенията на други хора и ако някой постъпва така, значи това е негов проблем.

В ситуацията, при която човекът до вас ви е изоставил, всичко е абсолютно ясно. Не сте очаквала това и този сценарий ви напомня за гръм от ясно небе. Разбира се, подобна изненада усилва болката и страданието от загуба, плюс се добавя и преживяване на несправедливостта от случващото се. Ако е възможно, получете от бившия си приятел обяснения защо ви е напуснал – ако те са адекватни, това ще премахне ненужната вина и ще ви помогне да избегнете подобни грешки в бъдеще, а ако не, тогава трябва да се радвате, че така леко сте се отървала от човек, за който не сте означавала нищо.

7 способа да забравите бившия си

1. Далеч от очите, далеч от сърцето

Предложете му да си вземе вещите или ако откаже, то вие оставете останалите му вещи на стълбищната площадка. Премахнете неговите контакти от Skype, ICQ и социалните мрежи (или поне се уверете, че акаунтът му не ви създава главоболие). Това ще ви помогне да осъзнаете реалността на случващото се и ще ускори процеса на разделяне с бившия ви.
 
2. Тъгувайте

Не е нужно да се държите като “желязната лейди”, която не се трогва от нищо. Това не е така и скритите емоции със сигурност ще намерят начин да разрушат живота ви в бъдеще. Дайте си седмица, за да тъгувате за бившия си и не се колебайте да изразите чувствата си. След това тъгата бавно ще отшуми.
   
3. Заемете се с вашата работа

Разбира се, в началото няма да ви бъде много лесно да го сторите, но това е най – добрият вариант, който ще ви помогне да използвате настоящата ситуация за добро. Не допускайте да изпадате в състояние на безпомощна жертва, лежаща на дивана като зеленчук. Имате много сили и способности и сега е чудесен момент да ги реализирате в пълна степен, защото нищо няма да ви разсее.
   
4. Женско парти

Устройте “изпращане” на бившия мъж, който не е оправдал очакванията ви. Предложете на приятелките си да ви кажат честно какво мислят за бившия ви мъж – има вероятност да чуете много критични мнения. Умерената консумация на алкохол ще направи тази вечер много забавна и ще ви помогне да се отървете от тъгата за бившия си.
   
5. Запишете се на фитнес

Най-добрият начин да повишите самооценката си след раздяла е да изгаряте мазнините и да изграждате мускули. Първо, спортът насърчава производството на ендорфини, които са хормони на радостта. Второ, ще изглеждате по-добре, което ще се отрази положително на самочувствието ви. Трето, фитнесът е чудесно място за срещи с интересни мъже, което скоро ще можете да проверите на практика.
   
6. Направете ремонт

Наистина, раздялата с приятеля ви е чудесен повод да обновите обстановката в апартамента си. Купете нови тапети, изхвърлете старите боклуци, сменете покривалото на дивана. Това не винаги изисква големи финансови инвестиции. Ще бъде чудесно, ако направите всичко със собствените си ръце, което и ще ви отклони от неприятните мисли. Вашата награда ще бъде красива обстановка, на която ще се радвате дълго време.
   
7. В отпуск!

Ако раздялата с бившия ви е особено трудна, е време да заминете някъде поне за няколко дни, а най -добре за една седмица. Това може да бъде крайбрежието на турското море или на екскурзия в близкия град. Основното е, че сте сменили обстановката и си позволявате да излезете “извън пътя”.

Не отмъщавайте на бившия си мъж за раздялата ви. Дори и да е неприятно. В крайна сметка времето, също и емоциите, ще отминат, но последиците от неприятните действия ще останат. Основният укор за него трябва да бъде щастливият ви и разцъфнал външен вид след раздялата, така че просто живейте и се наслаждавайте на живота такъв, какъвто е.

Източник: https://www.jlady.ru

Превел на български език при спазени условия на източника: психолог Людмила Боянова

Авторските права на превода са запазени! Никаква част от този превод не може да се ползва под каквато и да било форма без писмено разрешение от преводача!

Четете е-списание “Психика” на сайта ни: КЛИК

Последвайте е-списание “Психика” във Facebook на: 

https://www.facebook.com/psihika.spisanie/

Scroll to Top