6 знака, че сте срещнали голямата си любов

голямата Излизате с някого, но сигурни ли сте, че той/тя е човекът за вас и че това е голямата Ви любов? Ето някои от най-явните знаци, че връзката ви притежава потенциал за развитие.

1.   Първоначалните симптоми са ясни – пеперуди в стомаха, неспособност да мислите за нищо друго, освен за любимия/любимата, чести приливи на еуфория. Но дали това е човекът, с когото си заслужава да останете и след това?

2.   И двамата сте готови да си разменяте или подарявате нещата, на които най-много държите. Независимо дали става дума за таблет, любима дреха, сувенир. Ако имате желание да предоставите един на друг нещата, които са част от самите вас, значи наистина се обичате.

3.   Харесва ви да сте плътно един до друг и да се прегръщате, дори и да не сте в леглото. Скъсената дистанция и удоволствието от допира и аромата на телата ви са ясен знак, че химията действа.

4.   Можете да мълчите заедно. Дори и при най-приказливите хора идва момент, когато интересните истории приключват или не ви се говори. Ако тези паузи не са неловки, а напротив, уютно ви е в тях, това е сигнал, че любовта ви се е развила.

5.   Делите храната си. Храненето е първичен инстинкт, а когато и двамата нямате нищо против да се разделите с най-вкусните хапки заради любимия/любимата, значи искате да споделяте най-хубавите моменти от живота си.

6.   Помагате си. Желанието да помогнете абсолютно безвъзмездно, без да очаквате нещо в замяна, говори, че изпитвате потребност да се грижите за любимия/любимата. Когато и двамата не го правите от съчувствие или от чувство за дълг, а ви идва отвътре, любовта ви явно е по-дълбока.

Автор: психолог Мария Коева

Четете е-списание “Психика” на сайта ни: КЛИК

Последвайте е-списание “Психика” във Facebook на: https://www.facebook.com/psihika.spisanie/

Scroll to Top