За флирта

флирта За флирта

Пия кафе с приятелка и пристига племенницата и 14 годишна малка кифла. Китосана с тонове грим рано сутринта да прикрият кръговете под очите й. И крайно нещастна. На снощния купон си харесала някакво момче, а той, представете си, само й поискал номера без да я покани у тях. Ужас! Не я бил пожелал. Какво й имало, че не я харесва?

И докато хлапето е готово да ревне с глас, то аз изпадам в истеричен смях. Смях от потрес и ужас. Питам я, чувала ли е за думичката флирт? И започвам да й разказвам за нашето юношество. Когато момчетата ни канеха на лятно кино (трябваше да и обясня и какво точно е лятно кино), само за удоволствието да ни заметнат с якето си да не ни е студено. Как ни водеха на люлките, за да могат да си откраднат целувка люлеейки ни. Как се държахме за ръце и мечтаехме. Как дискотеките бяха място където да се прегърнем танцувайки. И как докато стигнем до интимност имаше една дълга -дълга прелюдия от срещи, флирт, докосвания и целувки, които правеха сливането ни накрая да бъде неповторимо.

Девойката ме изслуша и философски ми заяви, че живота бил твърде кратък, за да губи време във флирт. Когато искала някой, тя го искала сега и веднага, в този момент. Прибрах се и си мисля, аз ли остарях или в днешните деца има нещо сбъркано? А иначе са умни деца, начетени, информирани.

Сега си мечтая да открия някое не пораснало момче със сребро в косите и огън в очите, което да ме заведе на люлките да се полюлеем. Да хвърляме камъчета във водата, да се гоним в парка, да мечтаем под звездите. И когато се целунем за първи път, в главите ни да избухне заря от удоволствие.
 
Май много се размечтах. Или както казва майка ми, на половин век съм вече и акъла ми още не е дошъл. 

Автор с псевдоним: Зла вещица   

Четете е-списание “Психика” на сайта ни: КЛИК

Последвайте е-списание “Психика” във Facebook на:

 https://www.facebook.com/psihika.spisanie/

Scroll to Top