Как да кажете „Обичам те“ с действия

обичам Ето как да кажете „Обичам те“ с действия:

1. Опитвайте се да изненадвате партньора си всеки ден с нещо хубаво

Когато партньорът ви се чувства изморен, не е в кондиция или просто е имал тежък ден, покажете му индиректно, че ви е грижа за него. Попитайте го случило ли се е нещо в работата му, кое го кара да е под напрежение, изобщо предложете му помощта си и му дайте съвет как да се справи в настоящата ситуация. Ако разпределяте домакинските си задължения по равно, кажете му, че днес вие ще поемете това, което трябва да се свърши.

2. Оставяйте му бележки с любовно послание

Във времената, в които живеем, е много лесно комуникацията да се случва бързо и практично. Изпратете съобщение до вашия партньор в обедната му почивка, като му напишете нещо мило, на което знаете, че ще се зарадва. Или го изненадайте някоя сутрин, като му оставите бележка с любовно послание, преди да се е събудил.

3. Невинаги трябва да има причина, за да сте романтични

Всяко хубаво нещо, което правите за партньора си, означава, че ви е грижа за него и най-важното – мислите за него. Както казах, невинаги трябва да има някаква причина, за да направите романтичен жест. Мъжете можете да подарите цвете на вашата любима, а жените да изненадате силния пол с вкусна вечеря.

4. Не забравяйте кога се „сваляхте“ и флиртувахте един с друг

Мдаа, онзи сладък период, когато се опитвахте да привлечете вниманието на другия, да му се харесате и да му казвате колко е прекрасен. Ако всичко това е останало някъде в миналото, възродете онова време, в което е имало страст и бушуващи хормони. Много двойки осъзнават, че с течение на времето взаимоотношенията им охладняват, нямат добър интимен живот и за жалост късат връзката помежду си. Ако не можете да се справите сами, моят съвет е да потърсите семеен психотерапевт, с помощта на когото ще намерите отново пътя един към друг.

5. Показвайте на партньора си, че неговото мнение е важно за вас

Една от естествените човешки потребности е да се чувстваме полезни и значими в нещо или за някого. Когато сте в безизходица, недейте да се лутате сами, а потърсете съвет от партньора си, обсъдете казуса и намерете алтернативи за справяне. Има двойки, в които единият партньор се затваря в себе си, когато той има проблем, а това поражда напрежение във връзката.

6. Уважавайте семейството и приятелите на вашия партньор

Не казвам да ги обичате, а просто да ги уважавате. Разбирам, че понякога и това е доста трудно, имайки предвид свадите между роднини. Но със сигурност мога да кажа, че спазването на добрия тон е ключово за хармоничните взаимоотношения между вас и партньора.

7. Целувка за „Добро утро“

Подарявайте си всяка сутрин по една целувка – изглежда незначително на пръв поглед, но носи в себе си значение за това къде се намирате във връзката. Няколко минути, сгушени един в друг, също създава усещане за свързаност.

Автор: психолог Мария Коева

Четете е-списание “Психика” на сайта ни: КЛИК

Последвайте е-списание “Психика” във Facebook на: https://www.facebook.com/psihika.spisanie/

Scroll to Top