За принцесите и вещиците

принцеса Всички сме чели като деца приказки, в които злата Вещица омагьосала прекрасния принц и добрата Принцеса го спасила, като минала девет планини и реки, износила девет чифта железни обувки и т.н.

Аз пък винаги съм се замисляла дали принца сам не е отишъл при Вещицата?!

Като се замисля и ние жените извън приказките приличаме на принцеси и вещици.

Принцесата е изтънчена, винаги стилно облечена и гримирана, интелигентна и женствена. Принцесата никога не излиза от къщи неглиже. Принцесата е нежна и не може да се справи с тежката мъжка работа, затова често има нужда от помощ.  Домът на Принцесата е винаги изряден и чист. Принцесата готви вкусно и аранжира красиво храната. Принцесата е идеалната жена за всеки мъж.

Вещицата не се притеснява да излезе неглиже от къщи, а когато реши да се гримира и издокара, то във облеклото й винаги има нещо предизвикателно, а понякога направо екстравагантно. Вещицата не винаги е перфектната домакиня. Често в дома й цари неописуем хаос, но тя знае всяко нещо къде точно в хаоса е. Вещицата върши мъжката работа с лекота и не й се налага да моли за помощ.

И вещиците, и принцесите имат своето неповторимо излъчване и очарование, но защо мъжете все пак предпочитат да се женят за принцеси?! Да помислим…

Принцесата при проблем трябва да бъде спасена – Вещицата се спасява сама.
Принцесата има нужда от помощ за ремонта – Вещицата си прави ремонта сама.
Принцесата посреща мъжа си с подредена маса и вкусна вечеря – Вещицата често го посреща с чаша вино, книга в ръка и думите: „Ако наготвиш ще хапна и аз!“.
С Принцесата мъжът се чувства силен, нужен и обгрижван – с Вещицата това е трудно.

Защо обаче като се оженят и поживеят с Принцесата, мъжете се влюбват във Вещица и се оказват със жена, с която не искат да се разделят и любовница която не искат да загубят?!

Тук вече няма да разчитам на размисли, а ще се позова на думите на много мъже, които са споделили с мен през годините защо имат и жена, и любовница. И защо искат и Принцесата, и Вещицата.

Вечер след работа у дома докато вечерят, мъжът трябва да изслуша проблемите на Принцесата, за невъзможната продавачка в мола, за родителската среща, за развалената перална и как трябва да се купи нова и т.н., и т.н. И да реши всички проблеми без да показва слабост и без да споделя своите проблеми, защото той все пак е силният мъж, на когото Принцесата разчита.

При Вещицата може да се отбие след работа на по чаша водка и да се оплаче от шефа идиот, от колата, която трябва да ремонтира отново или просто да си поговорят за нещо несъществено. И това, че се оплаква, не го кара да се чувства силен, но не се чувства и слаб.

С Принцесата ходи на почивка в скъп курорт със СПА и всички екстри, където тя може да се покаже в целия си блясък. Но всичко ще е планирано до часовете за СПА, вечерите и разходките и до дрехите на двамата, които задължително трябва да са в тон.

С Вещицата може да отиде на палатка или за риба и да се забавляват без план и само по екип и маратонки без това да накара Вещицата да се чувства по-малко желана или красива.

На купон не може спонтанно да прегърне и целуне Принцеса, за да не развали перфектните и грим и прическа, докато Вещицата сама ще го притисне в някой ъгъл и ще го нацелува като за последно.

В леглото Принцесата е благоприлична и не обича да експериментира – за Вещицата нищо, което може да достави удоволствие на двамата, не е непристойно, а експериментите са й специалитет.

След секс една Принцеса обича да си говорят за чувства, за нуждата от ремонт и т.н. –  Вещицата е толкова изтощена и доволна, че не й е до приказки.

Когато е наранена, въпросната Принцеса плаче и страда пред любимия и за нея казват, че е много чувствителна и ранима. Вещицата също е ранима и чувствителна, но тя плаче и страда само когато е сама, защото не иска да бъде съжалявана.

Излиза, че мъжете искат жена, която да съчетава в себе си и Принцесата, и Вещицата. За нас жените обаче е трудно да съчетаем и двете в хармония. И единственото, което ни остава е, да изберем какви да бъдем ПРИНЦЕСИ или ВЕЩИЦИ.

Автор: водеща семинари Цветана Вълчанова

Четете е-списание “Психика” на сайта ни: КЛИК

Последвайте е-списание “Психика” във Facebook на: https://www.facebook.com/psihika.spisanie/

Scroll to Top