Визия на съвременния ухажор

ухажор “Мъжът може да бъде щастлив с всяка жена с изключение на тази, в която е влюбен” – Оскар Уайлд

Тесни ботуши, ластични колани, присаждане на коса, изсмукване на тлъстини, диети, тренировки, протезиране на пениса – това е цената на мъжкото самочувствие. Може би ще ви се стори странно, но съвременните изследвания показват, че мъжете имат доста по-критично отношение към себе си от жените. Харчат повече пари, време и енергия, за да подобрят външния вид и потентността си.

Мъжете не са очаквали, че ще бъдат отхвърляни и подигравани от жените, както все по-често се случва в наши дни. Причината е в промяната в социалните роли на двата пола.

Психолозите констатират, че мъжете са много по-придирчиви към телата си от жените. 91% от мъжете искат да променят фигурата си, всеки трети се смята за дебел, а всеки пети страда от напредващото оплешивяване.
 
Проблем №1 за съвременния Адам е намаляващата му полова активност.

Голяма роля в това отношение играе терорът на медиите. Настойчиво рекламните модели на яки мускулести мъжкари убиват самочувствието на обикновените им събратя. Мъжете си въобразяват, че ако са грозновати, възпълни или ниски, за тях няма никакво бъдеще – нито в професията, нито в семейния живот.

Нерядко в стремежа си да постигат така желаната привлекателност те стават жертви на истинска мания– изпадат в депресия, страхуват се от конкуренцията и все повече предпочитат да си стоят у дома.

Друга група се вманиачава в заниманията с бодибилдинг, които се превръща в самоцел и истинска страст. Бедата е в това, че реалният образ в огледалото и рекламният модел все повече се разминават и мъжът рухва психически.
 
В резултат на гигантската медийна манипулация все повече мъже започват да се чувстват несигурни, да се съмняват в сексуалните си възможности и прибягват до невероятни трикове, за да ги увеличат.
 
Проблемът е в това, че колкото повече желаеш нещо, толкова по-малко го можеш…
 
Като резултат мъжът започва да мисли за единствено нещо – ще успее ли да задоволи жената.
 
Нереалният идеал за мъжественост и повишените сексуални очаквания на жената са последните и оръжия във войната между половете.
 
Нима дамите наистина желаят до себе си грозен и импотентен съперник? Не разбира се.

Затова жените трябва да върнат загубеното достойнство на мъжа, да му признаят правото на свой, мъжки начин на живот – да се среща с приятели, да повишава квалификацията си, да пътува.
 
Тогава мъжът може да си възвърне самоувереността и решителността, да се избави от комплексите, които го задушават…
 
Принципите на сваляча

– Колкото по-малко се изхвърляте, толкова по-малко рискувате.
– Оставете инициативата на жената и отгатвайте желанията и по поведението.
– Не се хващайте на въдицата на опитни жени и не им играйте по свирката – ще ви разкъсат на бърза ръка.
– Не се впускайте в рискови начинания, които могат да ви докарат стрес.
– Преструвайте се на мекушав, добродушен, нуждаещ се от нежност и закрила – подобно поведение събужда майчинския инстинкт у жените.
– От време на време изплаквайте мъката си на женското рамо – ще се почувствате като новороден.
– Избягвайте състезанията на публични места. Някоя чевръста булка може да ви изпревари.
– В леглото следете внимателно движенията и реакциите на партньорката си – така узнаете кои ласки, докосвания и пози и се нравят особено много.
– Не се обиждайте, ако някоя наперена дама ви заяви, че сте грешка на природата. В края на краищата грешката не е ваша.

Автор: Маринела Младенова, клинична социална работа

Четете е-списание “Психика” на сайта ни: КЛИК

Последвайте е-списание “Психика” във Facebook на: https://www.facebook.com/psihika.spisanie/

Scroll to Top