пречки

( Пречки в любовта )

„Мъжът винаги иска да бъде първата любов на жената, а жената иска да бъде последния роман на мъжа.“
Оскар Уайлд

В любовта никога не е идеално. Допускаме грешки, понякога успяваме да се поучим от тях. Но има и такива, които сякаш не забелязваме, а повтаряме. След това си задаваме въпроса „Защо не съм щастлива/а?“. Грешките не са нищо друго, освен неправилни модели на мислене, действие.
 
Кои са нещата, които често пречат на щастието в любовта, вижте в следващите редове.

 
Да вземете първия най-добър.

 
Грешка! Изчакайте да дойде мъжа, който да ви заслужава. Това може да продължи дълго време, но пък и отношенията ви ща са по-трайни.

 
Безпомощност.

Вие заслужавате уважение и обич и ще го получите само тогава, когато се научите да се уважавате. Вземете управлението на живота си в свои ръце.

 
Безсмислено ухажване.

Много от жените непременно желаят да ги ухажват. Те стоят и чакат мъжете да им обърнат внимание. А всъщност тактиката на жената трябва да бъде съвсем друга – не е ли по-разумно тя сама да избере бъдещия си приятел и евентуален съпруг?

 
Привързаност.

Не бъркайте общите ви мечти, секса, обещанията и флирта с обичта. Ако се налага да вземете някакво съдбоносно решение относно взаимоотношенията ви с партньора, разчитайте повече на ума, отколкото на сърцето си.

 
Не се предавайте!

Защото ще изгубите индивидуалността си, която той така цени у вас. Не му оставяйте водещата роля. Грижете се за вашия кръг от познати, излизайте и без него!Защото само ако вие сте доволна от себе си, може да се наслаждавате на партньорството. А това рефлектира върху него.

 
Увисване на врата.

Някои жени са като воденичен камък на шията на мъжа си. Искат непрекъснато да им се казва колко са обичани и прекрасни, всеки миг да им се угажда и да им се изпълняват светкавично желанията. И ако понякога това не се случи, се сърдят, цупят и обиждат. Този номер минава само на прясно влюбен съпруг, а и на него сигурно ми идва до гуша от вас, но все още търпи. Знайте обаче, че не се издържа дълго.


Сляпа преданост.

Много жени се залепват за даден мъж, макар той да не е мъжът на мечтите им.

 
Смесване на страст и любов.

Често жените се впускат в сексуални приключения, копнеейки за похвала, или пък защото се чувстват самотни. Предварително е програмирано тотално чувство за малоценност. Най-добре е да имате връзка с човек, когото цените.

 
Желание за деца.

За съжаление много жени смятат, че едно дете може да затвърди отношенията им с партньора и да даде любов.

Внимание: Капан! По този начин ще се лепнете за мъж, когото с удоволствие бихте изгонили. По -добре е да се обмислят разумни причини за дете. Станете майка тогава, когато почувствате истинска потребност от майчинство.
 
Автор: Маринела Младенова, клинична социална работа

Последвайте е-списание „Психика“ във Facebook на: https://www.facebook.com/psihika.spisanie/

Споделете в:
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашите правила за GDPR трябва да бъдат прочетени и приети.
Този формуляр събира вашето име (ник) и имейл, така че да можем да следим коментарите, поставени на сайта - Повече информация.