Какви идеи за старт на бизнес да се ползват

идеи Много хора имат желание да започнат бизнес, но нямат идеи. Има два начина човек да се сдобие с идея за бизнес.

Мързеливият начин за сдобиване с идеи за старт.

Това е чуждата идея за бизнес. В интернет- и нямам предвид само сайтове на български- прелива от чужди идеи за бизнес. Някои от тези идеи вървят с подробни бизнес планове. Не го препоръчвам. Идеята е сърцето на един бизнес. Без идея- няма бизнес.

Измисли си сам.

Такъв е вторият начин. Той е за предпочитане. При това съвсем не е необходимо идеята за бизнес да включва предварителната подготовка на огромна сума пари. Ето няколко свежи идеи за бизнес, които са донесли на измислилите ги приходи в милиони.


1. Байрон Риз.

През 2001 г. измислил брилянтна идея да регистрира електронна поща на Санта Клаус и да отговаря на писмата на децата срещу скромната сума от 10 $. Това го направило милионер.

2. PickyDomains.

Не по-малко елегантна идея e реализирана от фирма PickyDomains през 2007г. – всичко, което се прави е, да се измислят оригинални и лесно запомнящи се домейн имена. Приходите са шест-цифрена сума.

3. Дейвид Маркс.

През 1986г. Дейвид Маркс, работник на голф игрище, забелязал как едни гъски- към около 600 на брой- постоянно се пречкат. И му хрумнала следната идея – срещу заплащане да прати кучето си да разреши този проблем, като ги разпъди. В последствие доразвил идеята си- има фирма  Geese Police- с над 30 кучета и доход от 2 милиона годишно.

4. Скот Стилинджър.

Той пък през 1987г. измисля за детето си топка от завързани заедно гумени ленти. Основава OddzOn Products Inc и започва да я продава. Печели милиони от това.

5. Джейсън Уелс.

През 1997г.  Джейсън Уелс измисля топки за антена. Това го превръща в мултимилионер.

Разбира се, не е необходимо идеята за бизнес да е чак толкова необикновена, достатъчно е да е собствена. Лесен начин за достигане до идея за най-подходящия бизнес, с който да се започне, е намирането на отговор на въпроса- “какво мога да правя наистина добре, което да интересува другите и те биха ми платили?”

Автор: Людмила Боянова (икономист и психолог)

Последвайте е-списание “Психика” във Facebook на: https://www.facebook.com/psihika.spisanie/

Scroll to Top