идеиМного хора имат желание да започнат бизнес, но нямат идеи. Има два начина човек да се сдобие с идея за бизнес.

Мързеливият начин за сдобиване с идеи за старт.

Това е чуждата идея за бизнес. В интернет- и нямам предвид само сайтове на български- прелива от чужди идеи за бизнес. Някои от тези идеи вървят с подробни бизнес планове. Не го препоръчвам. Идеята е сърцето на един бизнес. Без идея- няма бизнес.

Измисли си сам.

Такъв е вторият начин. Той е за предпочитане. При това съвсем не е необходимо идеята за бизнес да включва предварителната подготовка на огромна сума пари. Ето няколко свежи идеи за бизнес, които са донесли на измислилите ги приходи в милиони.


1. Байрон Риз.

През 2001 г. измислил брилянтна идея да регистрира електронна поща на Санта Клаус и да отговаря на писмата на децата срещу скромната сума от 10 $. Това го направило милионер.

2. PickyDomains.

Не по-малко елегантна идея e реализирана от фирма PickyDomains през 2007г. – всичко, което се прави е, да се измислят оригинални и лесно запомнящи се домейн имена. Приходите са шест-цифрена сума.

3. Дейвид Маркс.

През 1986г. Дейвид Маркс, работник на голф игрище, забелязал как едни гъски- към около 600 на брой- постоянно се пречкат. И му хрумнала следната идея – срещу заплащане да прати кучето си да разреши този проблем, като ги разпъди. В последствие доразвил идеята си- има фирма  Geese Police- с над 30 кучета и доход от 2 милиона годишно.

4. Скот Стилинджър.

Той пък през 1987г. измисля за детето си топка от завързани заедно гумени ленти. Основава OddzOn Products Inc и започва да я продава. Печели милиони от това.

5. Джейсън Уелс.

През 1997г.  Джейсън Уелс измисля топки за антена. Това го превръща в мултимилионер.

Разбира се, не е необходимо идеята за бизнес да е чак толкова необикновена, достатъчно е да е собствена. Лесен начин за достигане до идея за най-подходящия бизнес, с който да се започне, е намирането на отговор на въпроса- „какво мога да правя наистина добре, което да интересува другите и те биха ми платили?“

Автор: Людмила Боянова (икономист и психолог)

Последвайте е-списание „Психика“ във Facebook на: https://www.facebook.com/psihika.spisanie/

Споделете в:
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашите правила за GDPR трябва да бъдат прочетени и приети.
Този формуляр събира вашето име (ник) и имейл, така че да можем да следим коментарите, поставени на сайта - Повече информация.