Инфантилен тип мъж

мъж “Майчиният инстинкт кара жените да предпочитат десет процента от един първокласен мъж, вместо сто процента от посредствен.”
Джордж Бърнард Шоу

Назип Хамитов, доктор на философските науки, разработва теория за различните типове мъже според сексуалността им. Той ни уверява, че много проблеми могат да се избегнат, ако знаем точно към кой принадлежи партньорът ни. Според учения най-общо сексуалността на мъжа може да се разделя на две групи: инфантилна и зряла. За втората група очаквайте в следващия брой.

Инфантилните мъже не могат да разберат, че отношенията се състоят от два компонента: духовно начало и секс. Те или заменят сексуалността с болезнено изтънчена еротика, или бягат от чувствата, търсейки само плътски удоволствия.

Мъжете се държат така, само защото се страхуват от по-сериозни и обвързващи отношения.

Дон Жуан

Цял живот той търси идеалната жена. На пръв поглед – нищо лошо. Но е опасно. В него се крие потенциален садист. Всяка жена е само пореден обект за експерименти. Той може да бъде нежен и изтънчен любовник, но всъщност само проверява дали отговаряте на неговия идеал.

Достатъчна му е дреболийка, за да се разочарова, да му доскучае и да се впусне в ново търсене.

А вие все още ще спомняте неговите обяснения “Ти си моята единствена настояща любов”, неговата необикновена страст и нежност… А раната още дълго ще кърви…

Казанова

Него не го вълнува никакъв идеал. Просто жадува да опита и притежава колкото се може повече жени. Интересува го единствено секса, смята за редно да има едновременно няколко любовници. Готов е да експериментира и с групов секс. Той е не само егоист, а е хладен и пресметлив. Но неговата самоувереност е щит, зад който крие постоянни съмнения и комплекси.

Раздялата с него е по-малко болезнена, защото той никога не е обещавал голяма любов.

Патриарх

Жената и семейството са единствените му ценности. Но той толкова се страхува да не ги изгуби, че непрекъснато налага своя контрол.
 
Сексуалната му разкрепостеност се простира само върху собствените му действия и става страшно, предложите ли вие експерименти в леглото. Признава само “мисионерската поза”. Не приема оралния секс, защото не е активната страна. Той е несигурен в мъжествеността си и с него сексуалният ви живот е обречен на еднообразие и скука.

Господар

Той се чувства завоевател, а вас приема за покорена територия, на която може да прави каквото си иска. Вие нямате никакво право на глас. И най-малките подозрения, че мислите за друг господар, го превръщат в звяр. В стремежа си за власт е готов да ви прегази. И в секса предпочита твърд стил. Оралният и аналният секс са неговите фаворити. Той просто е уверен, че предназначението на жената е да бъде робиня и да получи сексуално удоволствие именно от жестокостта на господаря.

Нарцис

Този мъж е изтънчен и нежен. Главното за него е да му се възхищават. Възможно е майката да го е обличала в момичешки дрешки и да му е пускала дълги къдрици, защо толкова много е искала дъщеря, а пък родила син! И най-вече родителите се хвалели с красивия си син, но въобще не обръщали внимание как той се развива като личност.

Основният му обект на сексуално влечение е неговото собствено тяло. Неговият идеал за секс е да мастурбира в присъствието на партньорката си. За него жената спокойно може да бъде заменена с огледало или дори с партньор мъж.

Мамино синче

Такъв мъж търси в партньорката си преди всичко грижовна майка. А сексът с нея той подсъзнателно приема за престъпление. Затова ерекцията му е проблематична и предпочита оралния секс. Често е склонен към хомосексуализъм.

Естет

Той е толкова неуверен в себе си, така се бои, че почти избягва секса с любимата жена. Свежда своите отношения до едно еротично обещание.

За да се отърве от сексуалното напрежение, той предпочита непозната жена, която му е безразлична. Ако не може да задоволи любимата жена, комплекси на вина и непълноценност няма да му да дадат миг спокойствие. Затова само съзерцава любимата като някакъв обект на страстта.
 
Автор: Маринела Младенова, клинична социална работа

Последвайте е-списание “Психика” във Facebook на: https://www.facebook.com/psihika.spisanie/

Scroll to Top