Типове мъже в живота на всяка жена

жена“Ние имахме много общи неща. Аз го обичах и той се обичаше.” – Шърли Уинтърс

Една жена се влюбва, когато се появи някой, способен да я обърка. Да я притесни. Да ти каже, че иска да е в живота ти и да направи място за теб в своя. Не да ти освободи един рафт в гардероба. Да ти освободи цялата си стая, целия си свят, да те намести в сънищата си, в леглото си, в уикендите си и в лятото си. Достатъчно е само да си помисли, че би го направила за теб – другото си идва само…

В живота си всяка жена се влюбва в четири типа мъже. Ето кои са те…

1. Мъжът “плюшено мече”

Той е мъжът, в когото жената се влюбва съвсем млада. Може да е от квартала ти, от класа ти или да го срещнеш на някой купон. Или по време на някоя лятна ваканция. Той е първата любов. Сладка, невинна, гушкаща, мека… Той ще ти купува цвете на всяка ваша среща, а после ще хапвате някъде сладолед. Ще ти подари плюшена играчка, за да си мислиш за него, когато не сте заедно.

Ще се чувате всеки ден по телефона и ще си говорите с часове… Но времето ще минава. И вие ще се променяте. Защото всичко се променя. И хората се променят. Променят се целите им, мечтите им, приоритетите им. Ще се променят и вашите. И лека-полека ще се отдалечите един от друг. Пред вас ще се очертаят различни пътища, различно бъдеще. И любовта ви ще отмине. Както отминава лятото… Ще отмине, но ще остави тръпчиво-сладък спомен върху устните. И в сърцето…

 
2. Мъжът “диво сърце”

Това е мъжът, в когото една жена ще се влюби, докато търси себе си. Любовта му е дива, изгаряща, страстна. Завихря те като ураган. Понася те. Отнася те. Променя те. Кара те да познаеш други лица на собственото си аз. Провокира те. Той е мъжът, с когото не си си мислила, че ще бъдеш, но ето, че си с него. И колкото повече опознаваш неговата дивост, неговата различност, неговата непредвидимост, толкова повече те привлича.

Той е дивото момче, лошото момче, момчето, чието внимание те ласкае… Той е мъжът, когото се надяваш да “опитомиш”, но в крайна сметка ще осъзнаеш, че, без да разбереш, си започнала да опитомяваш себе си. Просто защото само ако превърнеш себе си в удобна за него, можеш да се задържиш до него. Временно.

Защото рано или късно ще прозреш, че тази връзка, тази любов, този мъж не са за теб. Ще прозреш, че сърцето ти никога няма да получи това, което дава. И което заслужава. Ще прозреш, че живееш в илюзия, която е обречена да си остане такава. И тогава ще си тръгнеш от него. Само за да разбереш, че всъщност никога не си била истински с него…

 

3. Мъжът “рицар пазител”

Той е мъжът, чиято любов ти напомня за онази, първата. Той е грижовен, нежен, чувствителен. Той те носи на ръце. Той е роден да те закриля. Той е рамото, на което се облягаш, когато ти слаба. Tой е смехът, който стопля очите ти, когато си тъжна. Toй е най-добрият ти приятел. И първият ти истински любовник. Той разкрива пласт след пласт от теб. И обича всичко, което вижда. Той иска да ти подари света си. И ти го подарява… Но той е мъжът, от когото ще си тръгнеш. Просто защото нещо в теб ти казва, че нямаш нужда, че не искаш да бъдеш спасявана. Нещо е теб ти казва, че преди да свържеш живота си с някого, трябва да го свържеш със себе си. Да опознаеш себе си. Да се спъваш, да падаш, да се научиш да се изправяш. За да си повярваш. Че можеш и сама. Че просто… можеш. Той е мъжът, от когото ще си тръгнеш,… но винаги ще помниш.

 
4. Мъжът… за теб

Той е мъжът, когото една жена ще срещне точно, когато се е отказала да търси повече. Той е мъжът, на когото няма да вярваш, но който ще спечели доверието ти. И ще продължава да го печели всеки ден. Той е мъжът, в чиито думи ще се съмняваш, но той ще ги подкрепя ежедневно с делата си. Той е мъжът, който ще те накара да повярваш в любовта. Да познаеш любовта. Онази, истинската, осъзнатата, зрялата. Любовта, която те променя, но не за да те обезличи, а напротив – за да те направи по’ себе си.

Той е мъжът, който ще излекува раните ти,… като ти помогне да ги излекуваш сама. Той е мъжът, който ще те научи какво значи споделяне, разбиране, прошка. Какво значи израстване, отдаване, свързване. Какво значи да обичаш и да бъдеш обичан. Той е мъжът, с когото ще разбереш, че да обичаш значи да приемаш. А да си обичан значи да си приеман.

Той е мъжът, който ще те накара да разбереш защо с предишните мъже не се е получавало. Той е мъжът, с когото ще поискаш да споделиш живота си като жена. Не за да запълни нещо липсващо, а за да помогне на това, което вече е там, да стане още по-красиво. Той е мъжът за теб…
 
Автор: Маринела Младенова, клинична социална работа

Последвайте е-списание “Психика” във Facebook на: https://www.facebook.com/psihika.spisanie/

Споделете в:
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашите правила за GDPR трябва да бъдат прочетени и приети.
Този формуляр събира вашето име (ник) и имейл, така че да можем да следим коментарите, поставени на сайта - Повече информация.

Следва:
Оказва се, че е лесно да говорим за човечност, трансцедентност,…
Cresta Posts Box by CP
BulgarianEnglish
Scroll to Top