Принцът на бял кон в 21-ви век

принцът (Принцът на бял кон в 21-ви век)

Добрият баща е човек, който прави майката щастлива!”
Джон Траволта

Голяма част от жените ще се съгласят с това твърдение. Тик – так, тик – так… Времето лети неусетно. Но къде да намерят такъв мъж?

Нашите родители на 30 годишна възраст вече са завършили университет, били са женени с две деца, работели са на добра работа, имали са жилище и се грижели за своето, вече съвсем отделно, домакинство.

А днес, от всичко изброено, ще чуете само: „Аз работя“.

Съвременната Пепеляшка, пасивно очакваща своя спасител и завоевател, си фантазира за това как Той ще се появи. Лудо влюбен в нея, добър и умен, красив и богат, романтичен и мил… И заживели щастливо.

Често прекрасният принц е идеализиран образ на бащата, който сме имали или сме искали да имаме – т.е. реален или въображаем човек, който във всички случаи е безупречен.

Естествено е жената да търси мъж, който да я успокоява, да ѝ вдъхва кураж и сили, да я подкрепя и да прави така, че и най-трудните действия и решения да се предприемат по-лесно. Има жени, които предпочитат да ръководят живота, и такива, които искат да ги ръководят.

Несъмнено поведението е важно за жената, каквото и да иска тя.

И това е още по-важно, когато става въпрос за пари, т.е. за това кой носи парите в къщи. Защото за никого това не е тайна, че в момента “хитът” на българското общество е „нежелана работа за малко заплащане“. В подобна ситуация бляновете и митовете за принцове и принцеси грубо се различават от реалността.

Някои казват, че: „Принцът трябва да се отгледа“. За целта трябва да се инвестира продължително в инфантилен, но обещаващ мъж. Ама не значи ли това жената да свърши сама повечето работа?

И колко време трябва да се обработва Принцът, за да може да стане Успял Баща?

Ако ще си има Принц – дете, трябва ли ѝ изобщо друго дете?

Дали майките едно време са сканирали бащите така внимателно, както се сканират мъжете в 21-ви век, за да се разбере доколко той ще бъде Отговорен и Величествен? Точка за безплодието.

Истината е,че при по-задълбочен анализ на познатите им мъже, те сериозно губят позиции като евентуални бащи на децата им. Не са принцове, няма как.

Въпреки превратностите на живота няма жена, която да се откаже от търсенето на идеалния мъж.

Как да се постъпи?

Вземайте сами и без чуждо въздействие решенията, които се отнасят до собствения живот.

Изградете самостоятелно и независимо собственото си съществуване. Не трябва да зависите (особено финансово) от другия.

Престанете да се залъгвате и да вярвате в утопии.

Как да не се постъпва?

Да очакваме всичко от партньора си.

Прекалено силно да вярвате в идеалната любов.

Да се отпуснете и да чакате да ви “огрее” – поведение, граничещо с примирението.

Автор: Маринела Петрова, клинична социална работа

Последвайте е-списание “Психика” във Facebook на: https://www.facebook.com/psihika.spisanie/

Scroll to Top