Най – често срещаните грешки при първа среща

среща Може би ви се струва, че сте открили любовта на живота си. И толкова ви се иска да впечатлите обекта на желанието си, че неволно допускате най-разпространените грешки, които ще попречат първата среща да е последвана от още много.

•   Опитвате се по всякакъв начин да демонстрирате желанието си да сте заедно. Започвате да звъните, да пишете във всички социални мрежи. Ако все още не сте наясно с чувствата си, подобен прилив на внимание може да изплаши човека отсреща или най-малкото да му досади, което моментално ще понижи интереса към вас.

•   Жените често са склонни да говорят на първа среща за своите недостатъци –

че са с няколко килограма повече, че прическата им не е ОК, че носът им е крив… мда. Цялата тирада на „грозното пате” е продиктувана от желанието мъжът да им направи комплимент. Но дали ако изтъквате постоянно нещата, които не харесвате у себе си, той няма да пожелае да си намери друга, по-съвършена и самоуверена приятелка?

•   Когато веднага започнете да говорите за своите проблеми с предишното гадже, другият остава с впечатлението, че си има работа с депресивна и невротична личност. Освен това, колкото и да е състрадателен, на никого не му допада да слуша за чуждите неприятности. А и непрекъснатото споменаване на бившата половинка ще накара бъдещата да смята, че все още сте влюбени в него/нея.

•   Не е ОК да облечете най-екстравагантните си дрехи. Има опасност да не се чувствате удобно в тях и да се питате как изглеждате. Най-добрият вариант е да сте максимално естествени и уверени в себе си – това е по-запомнящо се от яркия грим например.

•   Говорите прекалено много за себе си. Вероятно желаете да се представите в най-добрата светлина, но не забравяйте, че човекът срещу вас иска да направи същото. Ако му задавате въпроси и го изслушвате, ще спечелите много повече точки, отколкото ако суетно бъбрите само за личните си достойнства.

Автор: психолог Мария Коева

Последвайте е-списание “Психика” във Facebook на: https://www.facebook.com/psihika.spisanie/

Scroll to Top