среща

срещаМоже би ви се струва, че сте открили любовта на живота си. И толкова ви се иска да впечатлите обекта на желанието си, че неволно допускате най-разпространените грешки, които ще попречат първата среща да е последвана от още много.

•   Опитвате се по всякакъв начин да демонстрирате желанието си да сте заедно. Започвате да звъните, да пишете във всички социални мрежи. Ако все още не сте наясно с чувствата си, подобен прилив на внимание може да изплаши човека отсреща или най-малкото да му досади, което моментално ще понижи интереса към вас.

•   Жените често са склонни да говорят на първа среща за своите недостатъци – че са с няколко килограма повече, че прическата им не е ОК, че носът им е крив… мда. Цялата тирада на „грозното пате” е продиктувана от желанието мъжът да им направи комплимент. Но дали ако изтъквате постоянно нещата, които не харесвате у себе си, той няма да пожелае да си намери друга, по-съвършена и самоуверена приятелка?

•   Когато веднага започнете да говорите за своите проблеми с предишното гадже, другият остава с впечатлението, че си има работа с депресивна и невротична личност. Освен това, колкото и да е състрадателен, на никого не му допада да слуша за чуждите неприятности. А и непрекъснатото споменаване на бившата половинка ще накара бъдещата да смята, че все още сте влюбени в него/нея.

•   Не е ОК да облечете най-екстравагантните си дрехи. Има опасност да не се чувствате удобно в тях и да се питате как изглеждате. Най-добрият вариант е да сте максимално естествени и уверени в себе си – това е по-запомнящо се от яркия грим например.

•   Говорите прекалено много за себе си. Вероятно желаете да се представите в най-добрата светлина, но не забравяйте, че човекът срещу вас иска да направи същото. Ако му задавате въпроси и го изслушвате, ще спечелите много повече точки, отколкото ако суетно бъбрите само за личните си достойнства.

Автор: психолог Мария Коева

Споделете в:
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашите правила за GDPR трябва да бъдат прочетени и приети.
Този формуляр събира вашето име (ник) и имейл, така че да можем да следим коментарите, поставени на сайта - Повече информация.