Ако си дал… Или добрите хора в моя живот. За Усмивка.

усмивка Първият човек, за когото искам да ви разкажа в новата ми поредица, е една моя приятелка. Ще я нарека Усмивка. Усмивка е най-лъчезарният и енергичен човек, който познавам. Но нека ви разкажа…

Усмивка до скоро работеше на две места, като освен това се грижи за свекър си, който е на легло и не пропуска да отскочи поне 3 пъти седмично до село да помогне и на майка си. След като майката на наша приятелка, която е в чужбина се разболя, Усмивка пое грижата и за нея. Пазареше и, водеше я по лекари и я обгрижваше.

В същото време е невероятна домакиня и кулинарка. Има съпруг и две деца, за които не спира да прави всичко най-добро, което може.

Понякога се чудя как успява да свърши всички ангажименти, с които се е нагърбила и то с усмивка.

Преди време реши да рискува и отвори свой магазин. Всички около нея се вълнувахме и желаехме да успее. И тя успя! Сега работи повече от когато и да било и въпреки всичко не забравя, че е майка и домакиня и продължава да се грижи за близки и приятели. А вечер след работа е винаги готова за купон.

Малко преди да замина за Чехия я попитах как успява да се справи със всичко, винаги да е усмихната и накрая да има сили и за излизане с приятелки. Отговори ми, че вместо да се ядосва на изникналите проблеми, предпочита да ги решава. Че се чувства щастлива, когато може да помогне на някого. А излизанията с приятелки са за нея релакса, без който няма да може да се справя с всичко.

Това е моята Усмивка и се радвам, че ми е приятелка! Ако повече хора бяха като нея, светът щеше да е едно по-добро място.

Автор: Водеща семинари Цветана Вълчанова

Последвайте е-списание “Психика” във Facebook на: https://www.facebook.com/psihika.spisanie/

Scroll to Top