усмивка

усмивкаПървият човек, за когото искам да ви разкажа в новата ми поредица, е една моя приятелка. Ще я нарека Усмивка. Усмивка е най-лъчезарният и енергичен човек, който познавам. Но нека ви разкажа…

Усмивка до скоро работеше на две места, като освен това се грижи за свекър си, който е на легло и не пропуска да отскочи поне 3 пъти седмично до село да помогне и на майка си. След като майката на наша приятелка, която е в чужбина се разболя, Усмивка пое грижата и за нея. Пазареше и, водеше я по лекари и я обгрижваше.

В същото време е невероятна домакиня и кулинарка. Има съпруг и две деца, за които не спира да прави всичко най-добро, което може.

Понякога се чудя как успява да свърши всички ангажименти, с които се е нагърбила и то с усмивка.

Преди време реши да рискува и отвори свой магазин. Всички около нея се вълнувахме и желаехме да успее. И тя успя! Сега работи повече от когато и да било и въпреки всичко не забравя, че е майка и домакиня и продължава да се грижи за близки и приятели. А вечер след работа е винаги готова за купон.

Малко преди да замина за Чехия я попитах как успява да се справи със всичко, винаги да е усмихната и накрая да има сили и за излизане с приятелки. Отговори ми, че вместо да се ядосва на изникналите проблеми, предпочита да ги решава. Че се чувства щастлива, когато може да помогне на някого. А излизанията с приятелки са за нея релакса, без който няма да може да се справя с всичко.

Това е моята Усмивка и се радвам, че ми е приятелка! Ако повече хора бяха като нея, светът щеше да е едно по-добро място.

Автор: Водеща семинари Цветана Вълчанова

Споделете в:
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашите правила за GDPR трябва да бъдат прочетени и приети.
Този формуляр събира вашето име (ник) и имейл, така че да можем да следим коментарите, поставени на сайта - Повече информация.