6 лесни начина да се промени съдбата

съдбата Съдбата не е нещо строго предписано и никаква висша сила не командва парада вместо хората. Важи, че зад всяко следствие стои определена причина. Но не каква да е произволна причина, а такава, че примерно кафето на масата няма да се разлее, ако някой не бутне чашата (човек, животно, земетресение).

Знаейки взаимовръзката между причина и следствие, лесно може да се промени собствената си съдба в по-благоприятна посока. Само трябва да се направи действие, което да доведе до необходимото последствие. Ето 6 лесни начина да се промени съдбата:


1. Скъсайте връзките с отминалите неприятности.

За да се измени съдбата, първо трябва да се махне старото, за да се позволи на новото да заеме неговото място. От миналото често се вземат в настоящето ненужни страхове и притеснения, обиди, конфликти, лоши навици. Все неща, които ако не вредят директно, то минимум не дават покой. Добре е не наведнъж, а по малко и на части, багажът от миналото да бъде оставен най-накрая в миналото. Така ще се разчисти път за хубавото в бъдещето.


2. Направете ревизия на своите цели.

Всеки се стреми към нещо. А към какво се стремите Вие и дали е достижимо или отдавна Ви губи времето, спряло е да отговаря на възгледите Ви, но Вие продължавате да упорствате? Съставете списък и проверете кои цели е възможно да премахнете. След това на тяхно място поставете нови цели, които да са актуални и полезни за Вас.

3. Променете начина си на възприятие на събитията.

Допуснете до себе си различни гледни точки. Понякога от това се получават чудесни идеи за справяне с житейските проблеми, които иначе не биха се появили. Не прекалявайте с позитивното мислене, ако зад него не стоят реални шансове за реализация на целите Ви. Така ще избегнете градежа на въздушни кули и неприятностите след сгромолясването им.


4. Преодолейте своите слабости и действайте.

Често пъти собствените неувереност и страхове пречат за осъществяването на целите. Проверете кои са Вашите силни и слаби страни. Доразвийте силните си страни, преодолейте колкото можете повече от слабостите си. Това ще Ви помогне по-бързо да постигате целите си. Именно така ще вземете съдбата си в свои ръце.


5. Не спирайте да се развивате.

Така ще се обогатят познанията Ви за света, включително и за духовната му страна. Ако се насочите към съветите на практическата психология, ще научите причините за доста проблеми, а също и начините за тяхното преодоляване. Това ще направи живота Ви по-пълноценен. Съответно ще започнете да преодолявате с лекота преградите, които стоят между Вас и целите, които сте си поставили. 


6. Не спирайте да мечтаете.

Щастието не е само в преследването на целите. Мечтите дават свобода по начин, който е уникален за всеки. Също така те имат своя собствена сила, която е способна да извади човек и от най-дълбоката “лична пропаст”, в която е попаднал. Никога не спирайте да мечтаете.  

Автор: психолог Людмила Боянова

Последвайте е-списание “Психика” във Facebook на: https://www.facebook.com/psihika.spisanie/

Scroll to Top