6 лесни начина да се промени съдбата

съдбатаСъдбата не е нещо строго предписано и никаква висша сила не командва парада вместо хората. Важи, че зад всяко следствие стои определена причина. Но не каква да е произволна причина, а такава, че примерно кафето на масата няма да се разлее, ако някой не бутне чашата (човек, животно, земетресение). Знаейки взаимовръзката между причина и следствие, лесно може да се промени собствената си съдба в по-благоприятна посока. Само трябва да се направи действие, което да доведе до необходимото последствие. Ето 6 лесни начина да се промени съдбата:

1. Скъсайте връзките с отминалите неприятности.

За да се измени съдбата, първо трябва да се махне старото, за да се позволи на новото да заеме неговото място. От миналото често се вземат в настоящето ненужни страхове и притеснения, обиди, конфликти, лоши навици. Все неща, които ако не вредят директно, то минимум не дават покой. Добре е не наведнъж, а по малко и на части, багажът от миналото да бъде оставен най-накрая в миналото. Така ще се разчисти път за хубавото в бъдещето.

2. Направете ревизия на своите цели.

Всеки се стреми към нещо. А към какво се стремите Вие и дали е достижимо или отдавна Ви губи времето, спряло е да отговаря на възгледите Ви, но Вие продължавате да упорствате? Съставете списък и проверете кои цели е възможно да премахнете. След това на тяхно място поставете нови цели, които да са актуални и полезни за Вас.

3. Променете начина си на възприятие на събитията.

Допуснете до себе си различни гледни точки. Понякога от това се получават чудесни идеи за справяне с житейските проблеми, които иначе не биха се появили. Не прекалявайте с позитивното мислене, ако зад него не стоят реални шансове за реализация на целите Ви. Така ще избегнете градежа на въздушни кули и неприятностите след сгромолясването им.

4. Преодолейте своите слабости и действайте.

Често пъти собствените неувереност и страхове пречат за осъществяването на целите. Проверете кои са Вашите силни и слаби страни. Доразвийте силните си страни, преодолейте колкото можете повече от слабостите си. Това ще Ви помогне по-бързо да постигате целите си. Именно така ще вземете съдбата си в свои ръце.

5. Не спирайте да се развивате.

Така ще се обогатят познанията Ви за света, включително и за духовната му страна. Ако се насочите към съветите на практическата психология, ще научите причините за доста проблеми, а също и начините за тяхното преодоляване. Това ще направи живота Ви по-пълноценен. Съответно ще започнете да преодолявате с лекота преградите, които стоят между Вас и целите, които сте си поставили. 

6. Не спирайте да мечтаете.

Щастието не е само в преследването на целите. Мечтите дават свобода по начин, който е уникален за всеки. Също така те имат своя собствена сила, която е способна да извади човек и от най-дълбоката “лична пропаст”, в която е попаднал. Никога не спирайте да мечтаете. 

Автор: психолог Людмила Боянова

Сподели това в:
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашите правила за GDPR трябва да бъдат прочетени и приети.
Този формуляр събира вашето име (ник) и имейл, така че да можем да следим коментарите, поставени на сайта - Повече информация.