Връзката с обвързано момче

момче Връзката с обвързано момче

Забраненият плод е най-сладък. Всичко, което носи надписа “не пипай”, е забавно, интригуващо и притегателно. Мистерията е нещо, което държи в напрежение и носи чувство на еуфория.

В любовта обаче нещата не бива да са толкова хаотични. Има ситуации, в които е хубаво да потиснете емоциите си и да погледнете обективно.  “Забранената любов” е такава ситуация. Сложих кавички, защото в любовта по принцип не би трябвало да има забранено и позволено. Тя е нещото, което не пита за разум, мисъл, действие, самосъхранение дори. Всеки е готов да се жертва за нея по най-различни начини. 

Скоро научих за момиче,

което симпатизирало на обвързано момче и когато му признало чувствата си, той я попитал: “Според теб това правилно ли е?”. Отново ще се повторя, в любовта не би трябвало да има редно или нередно. Не можете да си кажете: “Аз няма да харесвам това момче, защото си има приятелка!”. Нито пък да се обърнете към сърцето си и да му заповядате: “Слушай, от днес няма повече да мислиш за него!”.

Сред момчетата се срещат и такива, които имат или са имали по-дълга връзка. Те са натрупали повече опит с момичетата и е по-вероятно да са наясно какво искате вие, как да се държат с вас, как да се погрижат да ви е добре. Има вероятност да ви предложат и претоплените си чувства на тепсия, при това красиво опаковани. Те са жадни за нови преживявания и бурни страсти. Всичко, което “предлагат”, няма как да не ви заплени, още повече, ако трудно го откривате в свободните момчета. 

Момичетата са много емоционални

и понякога податливи на всякакви романтични екстри.

И след поредица от наелектризиращи съобщения, изненадващи романтични подаръчета и няколко изтъркани комплимента никак не е трудно да загубите ума и дума. А ако вече са ви казали, че възнамеряват да сложат целия свят в краката ви заедно със собственото си сърце… мда. 

Обаче над цялата тази романтика виси едно малко облаче. Казва ви, че никога няма да е само ваше момче, защото обича гаджето си, не иска да се раздели с нея, имат общи планове и т.н. В същото време обаче ви намеква, че “може и да се случи нещо повече между вас”.

Питате какво е то,

въпреки че вече сте сигурни какво има предвид.

На въпросния младеж му се иска да убива време и някъде другаде (не само при гаджето си) и да му е кеф (с уговорката, че тя няма да знае). В същото време се прокрадват и банални фрази от рода на “ама аз ще ти се обаждам…”, “някой път може и да излезем някъде”. Картинката съвсем се избистря, особено ако прибавим и постоянната игра на криеница, която колкото и да ви вдигне адреналина, в един момент ще ви писне. 

Виждате се с него, изкарвате си готино, щастливи сте (нищо че след като е целувал вас, е направил същото и с другата), с нетърпение очаквате да го видите следващия път и всичко се върти в омагьосан кръг. Кой е печелившият? Той! Той има “привилегията” да е не с една, а с две (и с още кой знае колко други) момичета. Но въпреки всичко успокоявате себе си, че ви обича. 

Ако все пак се колебаете дали да сте второто момиче, задайте си няколко въпроса. Какво печеля? Ще страдам ли, че същите сладникави неща той ще говори и на гаджето си? Ще ме боли ли, че ще прави секс с нея така, както и с мен? Как ще се чувствам, ако ги виждам заедно, прегръщайки и целувайки се? Ще успея ли да се стърпявам, когато не трябва да му звъня “точно сега”? 

Момичетата, които имат горчив опит, казват, че са осъзнали какво им трябва – пълноценни отношения с всички привилегии и недостатъци, които притежава една връзка. 

В психологията има нещо, което се нарича „фрустрирано желание” – колкото по-трудно е да получиш това, което искаш, толкова повече го желаеш. Например: случвало ли ви се е толкова да искате определен чифт обувки, които вече са свършили, че да сте готови да обиколите навсякъде, за да ги намерите, и в крайна сметка да сте готови да купите един номер по-големи, макар че ще трябва да слагате памук отпред? Възможно е да сте обсебени от мисълта за това момче само за да избегнете риска да сте сами и необвързани. 

Автор: психолог Мария Коева

Последвайте е-списание “Психика” във Facebook на: https://www.facebook.com/psihika.spisanie/

Scroll to Top