Изкуството на флиртуването /за жени/

флиртуването Флиртуването е умение, което трябва да притежава всяка жена. Чрез него вие показвате привличането си към вашия обект на желание. Но знаете ли как да подходите към мъжа, когото харесвате? Представям ви този малък наръчник, който ще ви помогне да усвоите едни от най-важните тънкости във флирта.

– Бъдете естествени. 

Повярвайте, фалшивото си личи отдалече! Не преигравайте и не преувеличавайте с кокетството, защото всичко може да завърши комично, а вие не искате това, нали? Поставяйте акцент върху положителните си черти и се отдайте на момента.

– Облечете се по начин,

който ви кара да се чувствате удобно. 

Можете да изглеждате неописуемо на високи токчета например, но преди да си сложите тези или други аксесоари, помислете дали ще се чувствате удобно с тях. Не е особено хубава идея през цялото време да ви стягат дрехите или да усещате рани по ходилата си.

– Използвайте положителния език на тялото. 

Бъдете по-близо до него, разкръстосайте ръце, погледнете го в очите. В някой удобен момент можете леко да го докоснете по рамото или ръката, докато си говорите. Да, може би се срамувате и ви се вижда мисия невъзможна, но си кажете: “Голяма работа! Това е просто бързо невинно докосване.” Нещо повече – това може да засили чувството на интимност между вас двамата. Един хитър начин е да сравните размера на ръцете ви. Усмихнете се и за момент преплетете пръсти.

– Направете му комплимент за нещо,

което ви е харесало в него или което е направил. 

Бъдете искрени! Не бъдете ласкателни само защото искате да му се харесате на всяка цена или просто за да поддържате разговора.

– И не на последно място:

не изневерявайте на себе си, чувствата и принципите си! 

Запомнете, че ако мъжът, което харесвате, не отвърне на чувствата ви, не е последен на Земята. Отдайте се на положителни емоции, а любовта много скоро ще почука на вратата ви.

А ето и отговори на някои от въпросите, които си задавате, когато харесате някого:

Как да привлека погледа му? 

Когато го видите близо около себе си или срещу вашата маса в ресторанта, задържайте погледа си върху него за няколко секунди. По този начин имате възможност очите ви да се срещнат, когато той се огледа наоколо или извърне глава към вашата посока. При всички положения обаче не го наблюдавайте непрекъснато, само и само, за да ви забележи, защото рискувате да се превърнете в „странното момиче, което ме гледа доста съмнително”.

Как да започна разговор с него така, че да не забележи притеснението ми?

Всичко зависи от вас – дали сте уверени в себе си; дали можете да контролирате трептенето на гласа си, макар и когато сте притеснени, и много други неща. Съветвам ви да говорите спокойно и уверено, сякаш той е някой ваш познат или приятел. Не издигайте на пиедестал разговора между вас като най-важното нещо, а просто се отдайте на момента на флиртуването. 

Как да разбера дали се интересува от мен и е необвързан?

Ако по време на вашия разговор ви покани да седнете на неговата маса или ви предложи да танцувате, значи, че наистина си е паднал по вас. Ако поиска да си размените телефоните и да си уговорите среща на някое по-спокойно място, също значи, че има интерес към вас. Внимавайте обаче! Преценете добре дали ситуацията е безопасна за флиртуването, за да не роните сълзи след това. Мъжът, с когото сте се запознали, може да се окаже със съвсем други намерения – например да иска само секс без обвързване или да си търси просто развлечение за нощта.

Автор: психолог Мария Коева

Последвайте е-списание “Психика” във Facebook на: https://www.facebook.com/psihika.spisanie/

Scroll to Top