6 стъпки за сближаване по симпатии

симпатии От известно време изпитвате симпатии към един определен човек. Бихте искали да се получи нещо между вас, но как да направите така, че да се опознаете по-добре и той да разбере повече за вас? На пръв поглед изглежда лесно – ще го заговорите, ще му вземете номера, ще си уредите среща… Но когато дойде моментът да действате, се стъписвате и осъзнавате, че нещата не били толкова прости, колкото изглеждат. Следвайте стъпките и ви пожелавам успех!

1. Създайте ситуация, в която да започнете разговор.

Задължително е да изглеждате добре. Дами, не изхабявайте целия си фон дьо тен и недейте да си слагате 15 см токчета. Бъдете просто естествени и усмихнати. Усмивката е едно от най-важните „оръжия” в ръцете ви. Никой не иска да разговоря с някой нацупен, нали така? Съветвам ви да бъдете такива, каквито сте. Не изгубвайте себе си само, за да се харесате на този, на когото симпатизирате. По-специален съвет към дамите – имайте самочувствие на хубави и интелигентни жени, които се чувстват щастливи и в хармония със себе си даже и ако в момента сте необвързани. Не изглеждайте като жена, която на всяка цена търси своя принц. Излъчвайте самоувереност и удовлетвореност от живота!

2. 1/3 от първоначалните впечатления идват от това как говорите.

Тонът и начинът на изказ са много важни. Не говорете на висок тон. Говорете спокойно и умерено. Не използвайте жаргони. Опитайте се да не прекъсвате събеседника си. Понякога може да ви се иска да го оборите на секундата в противното, но бъдете дипломатични и изчакайте той/тя да приключи речта си. Трябва да имате едно наум също така, че ако обектът на вашето желание също е привлечен от вас, вероятно няма да проявява интерес да разговаряте само по злободневни теми, а ще иска да разбере и по-лични неща от вашия живот. Това не е повод обаче да се стреснете. Вие също бихте искали да знаете дали той/тя е обвързан/а например, за да прецените дали въобще си заслужава да се занимавате с всичко това, нали?

3. Задавайте въпроси и показвайте искрен интерес относно това, което чувате.

Нека важното за човека, към когото изпитвате симпатии, да бъде не по-малко маловажно и за вас. Ако например ви сподели, че напоследък не му/й върви особено добре в работата и се ориентира към нова, бъдете съпричастни с неговите/нейните емоции. Проявете разбиране и даже може да му/й дадете съвет, ако знаете къде в момента търсят кадри в неговата/нейната професионална сфера.

4. Помнете, че по-малко е повече. Не прекалявайте с излишни приказки.

Прекалено дългите разговори отнемат от тръпката и желанието. Ако усетите, че разговорът горе-долу е вече изчерпан или се появяват скучни паузи, по-добре си пожелайте лека вечер с уговорката, че скоро ще си поприказвате отново.

5. Ако вече имате номера му/й, хубаво е да му/й изпратите един SMS (или използвайте стъпка 6).

Съобщенията снемат доста от стреса при комуникацията между хората, особено ако двама души не се познават все още достатъчно добре. Не пишете дълъг и недостатъчно разбран SMS. Можете да напишете: „Здравей! Реших да те питам как си и дали всичко около теб е ОК. Ще се радвам да ми пишеш обратно!” Ако не ви отговори веднага, изчакайте. Възможно е да е зает/а в момента или да погледне SMS-a ви малко по-късно.

6. Използвайте предимствата на социалните мрежи (ако не сте използвали стъпка 5).

Добавянето във Friends ви дава възможност да харесвате статуси, да коментирате снимки и още много неща. Когато видите, че обектът на вашите желания и симпатии е на линия, напишете му 2-3 изречения, без да ставате досадни.

Автор: психолог Мария Коева

Последвайте е-списание “Психика” във Facebook на: https://www.facebook.com/psihika.spisanie/

Scroll to Top