Как да развием женственост и обаяние – част 2

женственост Първа част на материала – КЛИК

Женственост и маниер на поведение

За да развие една жена своята женственост, трябва да запомни, че тя ще дойде от вътре. Жената може да се облича и да се държи така, както диктува  женската природа, но това е недостатъчно. Честно казано и в психологически план, и в културен план, жената като правило притежава уникални характеристики, които са различни от мъжките такива. Разбирането на тези разлики ще спомогне да развие женската природа.

Жената трябва да се старае да подчертае тези физически и емоционални качества, които я отличават от мъжете. Не е задължително да означава, че е длъжна да се облича предизвикателно или пък обратното – да е постоянно срамежлива и притеснителна. А да покаже своята чувствителност, загриженост, умение да съпреживява. Като правило женствеността е свързана с добротата, състрадателността и желанието да се помага на другите.

Хубаво е да се обърне внимание на маниерите,

на речта и способността за взаимодействие с хората. Да има повече възприемчивост и пасивност, отколкото активност и агресия. Не означава, че жената не може да изкаже своето мнение при спорна ситуация, а че просто следва да избере колкото може по-меко и тактично решение на всеки проблем. И колкото може по-често да се усмихва. Да следи за правилността на изказа си и да се въздържа от използването на вулгарна реч или ненормативна лексика – това никога няма да си го позволи никоя Истинска Жена!

Добре е и жената да бъде естествена в своето поведение. Няма нищо по-красиво и женствено от дама, която се чувства уверена и спокойна. Полезно е да се правят нещата, които карат дамата да се чувства красива и щастлива. Да слуша любимата си музика, която я зарежда с настроение. Да чете или да мечтае в парка или в своята градина в обкръжението на красиви цветя. Да излиза с приятелки на кафе. Да дава воля на своите положителни чувства и емоции. Съгласете се, че именно на жените е присъщо с лекота и с радост да възприемат околната действителност.

Не бива да се забравя от жените да си позволяват

при нужда да бъдат слаби и нуждаещи се от защита: на мъжете им харесва да бъдат в ролята на защитници. Нека мъжете да отварят вратата пред дамата или да отстъпят място да седне. И когато предлагат помощ, тя да бъде приемана. Ако жената е свикнала да върши всичко сама, то може да позволи следващия път на своя приятел или мъж да направи това, което е не точно женско – например да премести дивана или да окачи на стената новата картина.

Не случайно се говори, че силата на жената е в нейната слабост. Тя съдейства за изявата на женствеността много повече, отколкото манипулативните действия чрез сексуалността. Позволявайки на мъжа да помогне и да види жената щастлива, на него му се изпраща съобщение, че е намерил достойна за любов, възхищение и защита половинка, просто защото тя оценява мъжките му умения. А това е и най-основният признак на женствеността!

Качества,

които се възприемат от мъжете като особено женствени

Повечето жени погрешно считат, че външността на прекрасна дама има най-голямо значение за мъжа. Но когато става дума за сериозни отношения, мъжете оценяват жените по техните личностни качества. Какво им харесва? Преди всичко привързаността и ласкавостта. Разбира се, мъжете оценяват и физическото удоволствие от интима, но това не означава, че те не търсят и не искат любов. Жената, която отделя твърде много внимание на половия акт, но същевременно не проявява привързаност, няма да бъде разглеждана като нещо повече от сексуален партньор.

При това привързаността и любовта трябва да се проявяват не само в спалнята. Да се докосне ласкаво ръката на мъжа, когато с жената са заедно на масата. Да му се подари топла прегръдка. Да се оправи косата му. На мъжете им харесва такова ненатрапчиво внимание и проявяване на топлота и любов!

Също така много се нравят на мъжете и веселите девойки с добро чувство за хумор. Ако жената не приема себе си или живота твърде на сериозно и умее да се забавлява, то това винаги ще привлича мъже към нея. Освен това мъжете харесват и игриви жени, които обичат да се забавляват независимо от тяхната възраст. Младостта на душата е много привлекателна черта на характера и идва ръка за ръка с чувството за хумор и умението за забавление.

Може да се разкаже и за други качества, които е разумно да култувира в себе си жената, за да стане по-привлекателна. Няма предел за съвършенството! Но и това, което вие прочетохте, е напълно достатъчно, за да се развие женственост. Основните ориентири на пътя към женственост и към женското съвършенство ние показахме и само от жените от тук насетне зависи колко очарователни, привлекателни и женствени могат да станат!

Източник: https://www.jlady.ru

Превел на български език при спазени условия на източника: психолог Людмила Боянова

Авторските права на превода са запазени! Никаква част от този превод не може да се ползва под каквато и да било форма без писмено разрешение от преводача!

Последвайте е-списание “Психика” във Facebook на: https://www.facebook.com/psihika.spisanie/

Scroll to Top