За битовия алкохолизъм

В цял свят алкохолизмът е признат за болест. Само при нас питат: – Защо не пиеш? Да не си болен?!

Покрай този виц и куп прочетени материали за алкохолизма, се замислих кога употребата на алкохол минава в злоупотреба и кога злоупотребата се превръща в зависимост?!

Работя в голям колектив и към края на работното време колеги и колежки вече правят планове как ще се приберат, ще си нарежат салатка и ще седнат пред телевизора с чаша в ръка да отпочинат. Сутрин пък всички коментират кой колко е изпил, а някой продължават с пиенето и на работа.
В повечето заводи проверяват излизащите от смяна да не са взели нещо, а моят шеф наскоро застана на портала и проверяваше влизащите… За половин час събра над 10 литра алкохол.

И понеже съм любопитна, започнах да разпитвам колеги и познати кое ги кара да пият ежедневно и то не малки количества алкохол. Отговорите бяха, че алкохола отпуска, харесва им да пият и какво друго да правят в крайна сметка като седнат със половинките си вечер пред телевизора?!

Когато споделих, че у дома рядко пием алкохол ме изгледаха като да съм нелечимо болна.

Сега стоя и си мисля, дали тежкият живот, мизерните заплати и стреса са причината за злоупотребата с алкохол или скуката?!

Автор: водеща семинари Цветана Вълчанова

Сподели това в:
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашите правила за GDPR трябва да бъдат прочетени и приети.
Този формуляр събира вашето име (ник) и имейл, така че да можем да следим коментарите, поставени на сайта - Повече информация.