Как да развием женственост и обаяние – част 1

женственост На всяка жена и се иска женственост, а не просто да бъде жена, само защото има съответстващите признаци на полова принадлежност, но и да е истинска представителка на прекрасната половина на човечеството, която да привлича погледите на всички мъже наоколо. Как да се развие женствеността, която е необходимо условие за точно такава привлекателност?

Женствеността има най-различни определения. Всяка жена може да има свой собствен способ да бъде привлекателна и очарователна и всеки от тези способи да има еднаква сила върху околните. Въобще не е задължително да бъде кукла с къдрици, изцяло облечена в розово, за да изглежда женствена. Може и въобще да не е така и пак да не се изгуби привлекателността.

В съвременното общество, където средствата за масова информация пропагандират определен тип женственост, на много от жените се налага да полагат известни усилия, за да достигнат до идеала. И все пак към какво по-точно трябва да има стремеж?

Женственост и външен вид

Както и да го мислим, разбира се, често пъти външността на жената е първият критерий, който се оценява от околните. Ето какво може да се направи от жените, за да се изрази женствеността с помощта на външния вид:

– Колкото може по-често прекарвайте времето си сред приятелки

Общувайки с различни жени, ще можете да изучите различни “версии” на женска привлекателност. Наблюдението на различните модели на женственост може да помогнат за намирането на нови очертания на собствения образ и да доведат до подчертаване на собствената принадлежност към прекрасната половина на човечеството.

– Отделане на достатъчно време за изучаване на самите себе си

Във всяка жена има специфични черти и качества, които я правят не само привлекателна, но и неповторима. Обаче често в суетата на ежедневието се забравя за тях и те са скрити в най-затънтения ъгъл на душата. Намерете време, за да правите това, което най-много харесвате, преоткрийте своите хоби и таланти. Научете се да харесвате себе си и това ще ви накара да се почувствате по-комфортно в собственото си тяло. А след това вече ще ви бъде много по-лесно и да изразите своята женственост.

– Работете над своята външност като започнете с посещение при фризьор

Боядисайте косата си в актуалните цветове или си направете модна прическа. Такова изменение на външния вид ще измени и вашето себевъзприятие и ще разруши старите модели на поведение. Гледайки в огледалото отражението на вашия обновен облик, ще почувствате прилив на усещания за собствена привлекателност и това ще ви помогне да станете по-женствена.

– Поекспериментирайте с макиажа

Просто не прекалявайте с яркостта на цветовете – гримът, който е възможно най-близо до естествения вид, е най-нежен и женствен. За да направите някакви промени, опитайте различни нюанси и степента на блясък на червилото. Би било много добре ако и поне веднъж се използват услугите на професионален гримьор – за да видите как можете да подчертаете най-добрите черти на вашия външен вид. И още един съвет: използвайте само висококачествена козметика, която се нанася добре и не уврежда кожата ви.

– Отделете време за качествена и професионална лична грижа

Почиствайте редовно веждите си и не ги оставяйте да прорастват. Премахнете космите от лицето и краката, ако имате такива. Не допускайте да ходите с мръсна коса и/или без прическа.Винаги навреме си правете маникюр и не пренебрегвайте педикюра.

– Ако искате да изглеждате още по-женствена, то не забравяйте и да прегледате своя гардероб

Заменете с модерни и елегантни обувки своите удобни и мили ви кецове. А торбестите тениски, които са по-подходящи за мъже, заменете с блузи в светли или пастелни тонове. Носете дрехи, които ще украсят и подчертаят вашата фигура. Ако подчертаете чисто женските си извивки, вместо да ги криете под унисекс облекло, ще дадете на вашата женственост шанс да се развие доста активно.

Не забравяйте да добавите към вашия образ и такава детайлност като аксесоари – обеци, гривни, колиета, чанти, ключодържатели… Дори когато просто носите дънки и тениска! Само, разбира се, спазвайте мярката и поддържайте избрания стил.

Не забравяйте да се погрижите за здравето на тялото си: яжте добре и редовно тренирайте. Притежавайки тяло, с което можете да се чувствате комфортно, вече няма да помислите дори да скривате своята женственост.

– Следете за своята стойка

Дръжте гърба си изправен, не отпускайте брадичката на гърдите си и се уверете, че вашата походка е елегантна и лека. Начинът, по който се движи тялото е много важен; и дори да облечете много красива рокля и да си направите модна прическа на косата и гримът ви да е само на най-високо ниво – няма да ви помогне много, ако ходите като Гърбушко.

Една жена трябва да се движи по грациозен начин. За да развиете женствеността в себе си, трябва да се научите да се движите правилно. След малка тренировка можете да изработите „правилната” походка и тя много бързо ще стане единственото приемливо за вас.

Очаквайте продължение.

 

Източник: https://www.jlady.ru

Превел на български език при спазени условия на източника:

психолог Людмила Боянова

Авторските права на превода са запазени! Никаква част от този превод не може да се ползва под каквато и да било форма без писмено разрешение от преводача!

Последвайте е-списание “Психика” във Facebook на: https://www.facebook.com/psihika.spisanie/

Scroll to Top