За Фейсбук – запознанствата

Не съм от най-активните във Фейсбук, но имам профил, за да поддържам връзка с приятелите си в чужбина и най-вече, за да мога да рекламирам списание “Психика” и форума ни. Напоследък получавам много покани за приятелство и ги приемам без да се замислям. Или по-скоро приемам, че отсрещния харесва това, което публикувам и затова и ми праща покана.

Обаче… Винаги има “обаче”…

В следващият момент ме заливат съобщения от типа:

“Ма много си сладка, хайде да се видим.”
Ми не ща!!!

“Имаш божествено тяло.”
Пък аз се замислям тоя кьорав ли е или е гледал снимка от преди 20 години?!

“Кукличке, искаш ли ме?”
Ми НЕ, искам мъжът си!

Има и други, но са толкова вулгарни, че ме досрамява да ги публикувам. А възрастовата граница от 25 до 65…

И пази Боже да реша да игнорирам писанията и да не отговоря, се почва съобщение след съобщение, а месинджъра не спира да тутка. Започвам да обяснявам на всеки по отделно, че ФБ не е сайт за запознанства и не си търся любовник. А на малките келеши, че ама в никакъв случай не ме е пернала педофилията.

Сега да не си помислите, че като обясня това, то някой от господа писачите на съобщения граничещи с порното, разбира? Не! Те продължават да пишат и да досаждат, докато не ги навея и насея здраво (това си го мога) или докато не ги блокирам.

Замислям се, тези мъже, че и жени (и такива ми се предлагаха) като им погледнеш профилите, все улегнали семейни хора или прилично изглеждащи младежи, какво ги провокира да се предлагат по такъв вулгарен начин на непознати? И като са решили да си търсят нещо чуждо из нета, защо във Фейсбук? Нали за такива като тях има куп сайтове за запознанства?

Все още съм в недоумение от такова масово поведение и не мога да си го обясня…

Автор: водеща семинари Цветана Вълчанова

Сподели това в:
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашите правила за GDPR трябва да бъдат прочетени и приети.
Този формуляр събира вашето име (ник) и имейл, така че да можем да следим коментарите, поставени на сайта - Повече информация.