За Фейсбук – запознанствата

фейсбук Не съм от най-активните във Фейсбук, но имам профил, за да поддържам връзка с приятелите си в чужбина и най-вече, за да мога да рекламирам списание “Психика” и форума ни. Напоследък получавам много покани за приятелство и ги приемам без да се замислям. Или по-скоро приемам, че отсрещния харесва това, което публикувам и затова и ми праща покана.

Обаче… Винаги има “обаче”…

В следващият момент ме заливат съобщения от типа:

“Ма много си сладка, хайде да се видим.”
Ми не ща!!!

“Имаш божествено тяло.”
Пък аз се замислям тоя кьорав ли е или е гледал снимка от преди 20 години?!

“Кукличке, искаш ли ме?”
Ми НЕ, искам мъжът си!

Има и други, но са толкова вулгарни, че ме досрамява да ги публикувам. А възрастовата граница от 25 до 65…

И пази Боже да реша да игнорирам писанията и да не отговоря, се почва съобщение след съобщение, а месинджъра не спира да тутка. Започвам да обяснявам на всеки по отделно, че ФБ не е сайт за запознанства и не си търся любовник. А на малките келеши, че ама в никакъв случай не ме е пернала педофилията.

Сега да не си помислите, че като обясня това, то някой от господа писачите на съобщения граничещи с порното, разбира? Не! Те продължават да пишат и да досаждат, докато не ги навея и насея здраво (това си го мога) или докато не ги блокирам.

Замислям се, тези мъже, че и жени (и такива ми се предлагаха) като им погледнеш профилите, все улегнали семейни хора или прилично изглеждащи младежи, какво ги провокира да се предлагат по такъв вулгарен начин на непознати? И като са решили да си търсят нещо чуждо из нета, защо във Фейсбук? Нали за такива като тях има куп сайтове за запознанства?

Все още съм в недоумение от такова масово поведение и не мога да си го обясня…

Автор: водеща семинари Цветана Вълчанова

Последвайте е-списание “Психика” във Facebook на: https://www.facebook.com/psihika.spisanie/

Scroll to Top