Празнични наблюдения за злобата по хората

Идват празници и всички около мен са с приповдигнато настроение. Правят се планове за служебни банкети, семейни и приятелски събирания. 

Аз работя в голям колектив, обичам да наблюдавам и забелязвам, че наред с хубавите планове и очаквания злобата и завистта не спят.

Започна се с това кой щял да бъде отпуск и съответните колеги бяха набедени за връзкари, понеже видиш ли вземали отпуск точно по празниците.

Попитах един от злобеещите защо и той не излезе в отпуск?! Оказа се, че той отдавна е изразходил годишната си отпуска. Добре, ама тези, които са си оставили дни за празниците какво са виновни и защо да са връзкари? 

Става дума за хлебозавод и съответно се работи денонощно и целогодишно, независимо от местни и национални празници. Странно е, че това, по което се злобее, е кой ще работи или не на самите празници. И към почиващите колеги се подхожда със злоба и обвинения в шуробаджанащина. Нали все пак графикът на смените ни не се променя и при добро желание всеки може да си сметне кога е на работа за много време напред и да види, че ако на един празник работи, то на много други почива. Няма място за сръдня и обвинения във връзкарство.

Започна се и със гадаене дали и по колко бонуси ще вземем. И дали пък еди-кой си, дето бил на тоя или оня началник човек, няма да вземе повече бонус и т.н., и т.н.

 
Гледам, слушам и ми се убива желанието да празнувам… А идват празници… Светли празници…

За мен Коледа е времето, когато се събираме със семейството. Животът е толкова напрегнат. Работим много, а през почивните дни все гледаме да свършим още нещо. Така за родителите и близките ни почти не ни остава време. Много често работим и живеем далеч от близките си. Коледните празници са тези, които събират семейството и ни дават възможност да споделим кой как я кара.

Нова Година пък ми е времето, което споделям с най-близките си приятели. С тях празнуваме успехите си, градим планове за бъдещето и това прави празника ни още по-хубав.

За тази година си пожелавам хората да се излекуват от злобата, завистта и лошотията. Да си даваме един на друг повече любов. Светът да стане малко по-добро място за живеене.

Весели Празници на всички!

Водеща семинари: Цветана Вълчанова

Сподели това в:
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашите правила за GDPR трябва да бъдат прочетени и приети.
Този формуляр събира вашето име (ник) и имейл, така че да можем да следим коментарите, поставени на сайта - Повече информация.