За любовта, парите и още нещо

любовта В днешно време вместо любовта, момичетата търсят гадже с пари и скъпа кола, момчетата се сърдят, че момичетата били комерсиални кучки, но и те се оглеждат за приятелка с богати родители, по възможност със собствен бизнес и…

И се замислям къде отиде любовта?

Понеже общувам с много млади хора реших да поразпитам.

Не го обича, а е с него?

Зададох въпрос на една девойка, която видимо не е щастлива във връзката си, защо продължава да е с това момче като нито го обича вече, нито е щастлива, понеже той гледа на нея като на даденост?!

Отговорът и беше, че първо не е сигурна, ако завърже друга връзка, дали ще се получи, а това момче и е “сигурно”, пък и тя не иска да е сама. След това бил заможен и можел да я издържа. В заключение каза, че ще прекъсне тази връзка, ако намери друг, който е богат и си струва риска. Направо ме втрещи. 

И къде по-точно е мястото на парите в любовта?

Попитах я защо очаква мъжът до нея да я издържа и какво ще прави, ако се съберат, имат деца и той по една или друга причина остане за дълго без работа и доходи.

Момичето се втрещи. Започна да пита как така мъжът и ще остане без работа и как без доходи? Ами така. Може да се разболее, може да го съкратят – всичко може.

Реших и да се поинтересувам, ще зареже ли бащата на децата си, само защото вече не е богат? Тя онемя. Просто нямаше готово решение на проблема.

Друга девойка пък избира гаджетата си според каква кола карат и после се чуди защо я зарязват. Ами зарязват я в момента, в който разберат, че са избрани според колата, а не поради лични качества.

За равенството на доходите в семейния бюджет.

Синът ми и компанията му пък щели да си търсят жени, дето да работят и да внасят и те пари в семейния бюджет. Това добре, но когато ги попитах те в състояние ли са да издържат работещите си жени 2-3 години, докато същите са по майчинство, понеже то парите, отпускани от държавата на майките и за памперси не стига, а бебето се нуждае и от храна, и от дрехи и онемяха. Аз ги питам къде са тръгнали да мислят за жена и деца, като не са в състояние да издържат семейство?!?

Друго, което ме впечатлява

при порасналите ни вече деца е, че много бързо се отказват от дадена връзка при първата пречка.

Харесват се, събират се и при първият проблем вече са разделени и търсят друг партньор.

Зададох въпрос на такива едни младежи техните родители така ли правят – при всеки скандал и проблем ли се разделят и от къде аджеба са го видели това нездраво поведение?!? А те милите вдигат рамена и не знаят какво да кажат.

Дали остарявам?!

Според народната мъдрост, когато започнеш да не разбираш поведението на младите, значи остаряваш.

Сигурно остарявам, но все още вярвам в любовта за цял живот, в това, че  семейството е всичко и ме боли, че децата ни сякаш вече не ценят неща като семейство, любов, приятелство, щом при най-малкия проблем се отказват и от трите.

Автор: водеща семинари Цветана Вълчанова

Последвайте е-списание “Психика” във Facebook на: https://www.facebook.com/psihika.spisanie/

Scroll to Top