Лятото е идеално време за свалки, флирт, вълнуващи моменти и още нещо… Усеща се, че не само градусите навън са високи. И у хората бушуват предостатъчно количество хормони, каращи ги да се чувстват в еуфория!

По принцип летните свалки могат да прераснат и в сериозна връзка. Обаче като че ли през този сезон тенденцията не е такава. 

Някои хора предпочитат неангажиращите връзки или т.нар. секс без обвързване. Такъв тип връзка имат доста жени и мъже. Но това не означава, че тя непременно е безболезнена, не оставя емоционални рани. Или че поне един от двамата не остава с нагласата, че „оттук нататък втори/а като него/нея няма да срещна!” 

Немалко са хората, които са по-чувствителни. Подобно преживяване надали е ОК за тях.

От друга страна, това би била авантюра за тези, които обичат да поемат рискове и да се забавляват, без това да им навреди.

На мъжете им е готино да бъдат в подобен сценарий. На кой от тях няма да му е добре да знае, че е необвързан, няма досадни телефонни обаждания от рода на „Къде си и с кого?“, ревност, конфликти… И всичко онова, което присъства в една сериозна връзка, и в същото време да има с кого да прави секс! 

Това не значи, че мъжете не могат да изпитват истински и силни чувства към жена. 

Но докато дойде етапът, в който ще пожелаят да бъдат с постоянен партньор, ще са като вечните ергени. Разбира се, отварям скоба и подчертавам, че не всички мъже са такива.

Жените по принцип са малко по-резервирани към неангажиращите връзки. Но и те ще се чувстват „необезпокоени“, когато знаят, че няма кой да им тропа с крак на вратата, казвайки им: „Хайде, не се ли гримира вече?“. И  няма да се извиняват, когато партньорът им иска да излязат в петък вечер, но тогава е женското събиране например. 

Подобна ситуация, както казах, не е особено ОК за по-чувствителните мъже и жени, които се влюбват лесно. Те лягат и стават с мисълта за обекта на чувствата им, романтични са и не остават безразлични към нейно величество Любовта. 

Недостатъкът на неангажиращите връзки е, че човек може да се влюби в този, с когото просто прави секс и не го свързва нищо повече. За съжаление, настъпва болка тогава, когато отсрещната страна няма чувства (освен привличане на физическо ниво). В такъв момент сагата завършва наистина зле. Затова е хубаво човек да си даде сметка дали може да си „позволи” подобно преживяване.

Автор: психолог Мария Коева

Споделете в:
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашите правила за GDPR трябва да бъдат прочетени и приети.
Този формуляр събира вашето име (ник) и имейл, така че да можем да следим коментарите, поставени на сайта - Повече информация.