За секса, любовта и още нещо…

любовта Замислям се по темата за секса, любовта и още нещо. Не съм моралист и според сина ми и приятелите му, не съм някой задръстен родител със закостенели разбирания по тези въпроси. Затова и често ме посещават куп момчета и момичета на по 20-25 да пием кафе или просто за съвет. 

Преди години племенница на моя приятелка

се прибира от дискотека по нощите. И започна да се жалва, че срещнала страхотен “пич”. Ама той явно не я харесал, нямала я любовта, защото само я изпратил и поискал нейния телефон. А не я поканил у тях да прекарат нощта заедно. Момчето я потърси още на следващият ден. Те бяха заедно доста години. Но тя беше убедена, че ако някой я харесва, то трябва да я пожелае и да бъдат заедно сега, веднага, в този момент.

Наскоро друга млада госпожица ми се жалва пак от любовта. Защото нейното ново гадже поискало да правят любов едва след седмица излизане. И това, видиш ли, не било нормално.

Друга девойка пък си заряза гаджето, понеже бил прекалено романтичен. Искал да я води на ресторант на романтична вечеря вместо в дискотеката. Предпочитал да си говорят, вместо да са в шумното кафене сред приятели всяка свободна минута. Искал да ходят на пикник вместо на шопинг.

Група девойки пък, събрани на кафе,

обсъждаха с подробности интимните си изживявания с приятелите си все едно си разменят рецепти за сладкиш.

Синът ми и приятелите ми пък не могат да си завъдят сериозни приятелки. Причината е, че момичетата искали гадже със скъпа кола и с много пари. Те не са лоши момчета, работят и се издържат сами. Могат да си позволят да изведат момичето си на клуб или кафе. Но не са чак толкова богати, колкото им се иска на госпожиците.

Отделно момчетата за разлика от момичетата смятат, че девойка, която от първата среща е готова да сподели нощта с тях, не е читава. 

Синът ми наскоро сподели, че сегашните момичета били “кифли”, които ако се държиш джентълменски с тях, те смятат за смотан, но ако се държиш с тях като с с измет, ти ходят подире. Той такова гадже не желаел.

И всичко това ме накара при срещите ми напоследък с млади хора да ги питам знаят ли какво е това флирт и ухажване? Усещали ли са тръпката на очакването? И им разказвам как по моята младост преди да стигнем до интимна близост първо ходехме на лятно кино и тръпката гаджето да те прегърне под предлог да не мръзнеш беше голяма. След това правихме дълги разходки в парка и се люлеехме на люлките като деца.  Момчетата опитваха при всяко приближаване на люлката да си откраднат целувка.

И не че сме били някакви моралисти. И ние сменяхме гаджета и преди да се задомим имахме по не един сексуален партньор, но просто умеехме да се насладим на всяка фаза на ухажването.

Дори в Кама Сутра описват как трябва да минат 7 дена (ако не греша), в ухажване, ласки и целувки, докато се стигне до същинския акт.

Та това ме кара да се замисля напоследък, надявам се да съм накарала и вас да се замислите.

Автор: водеща семинари Цветана Вълчанова

Последвайте е-списание “Психика” във Facebook на: https://www.facebook.com/psihika.spisanie/

Scroll to Top