"Алетейя" ЕООД и е - списание "Психика" Ви канят на онлайн тренинг:

Техники за медитация

Вариант за гледане: ДОСТЪП ДО ЗАПИС ;

Акценти: Медитацията е състояние на вътрешна релаксация, концентрация, визуализация и други върху обект, мисъл или състояние на не(о)съзнаване. Тя е практикувана на изток повече от 5 000 години. Към днешна дата по света има разработени огромно количество медитативни техники и това не е случайно. 

Огромното постижение, което техниките за медитация разкриват, е всъщност да задействат противоположната на стреса реакция на организма, за да се върне той в нормалното си състояние. Тези техники използват особеността, че парасимпатиковата нервна система забавя сърцето, намалява кръвното налягане и успокоява дишането. Именно така медитацията се превръща в начина да се избегнат цяла поредица от заболявания и оказва положително влияние върху здравословното състояние на човека.  

Чрез медитацията може да се постигне не само здраве, но и по-добра концентрация, както и по-високо ниво на съзнание. Медитацията може да се използва и с цел справяне със стреса, тревожността, неувереността и други подобни често срещани проблеми, които имат своето пагубно влияние върху психиката, ако не се вземат мерки за тяхното отстраняване. 

По време на онлайн тренинга ще научите:
Техники и ценна информация, свързана с медитацията. Те са нашите тайни, които не споделяме с всеки.
  • Тайна 1. Точен механизъм на действие на медитативния транс;
  • Тайна 2. Специфични техники за управлявате медитативното състояние;
  • Тайна 3. Разкриване на силата на медитацията за подобряване на своите здраве, концентрация и психично състояние;
  • Тайна 4. Как да се впрегнат мисълта и волята по време на медитация;
Темите, които ще бъдат разгледани, са:

1. Обща информация за медитацията.
2. Техника 1. Мисъл и воля. Медитация- първи стъпки.
3. Техника 2. Медитация за създаване на биологична обратна връзка.
4. Техника 3. Как да се отнася човек към тялото си и себе си, за да е здрав. Медитация "Семенце на цвете".
5. Техника 4. Медитацията- път към здраве. Медитация на Пустотата.
6. Техника 5. Системата на Джейкобсън за прогресивна релаксация.
7. Техника 6. Медитация "Пламък".
8. Въпроси и отговори.

Бонус: Достъп до специализирана фейсбук група с над 8 хиляди участници.

Водещ: психолог Людмила Боянова

ТАКСА: 50 лв 

Плащането на таксата се извършва по банков път по проформа фактура, която ще получите на посочен от Вас имейл след регистрацията. 

 

Заяви сега своя запис на тренинга като попълниш следната:психолог Людмила БояноваВодещ: Психолог Людмила Боянова.

Притежава магистърска степен по икономика и магистърска степен по психология. Професионално с икономика и бизнес се занимава от 2003 г., а с психология- от 2009г. От 2017 година и към настоящия момент е издател, главен редактор, уеб дизайнер и колумнист в е-списание за психология "Психика". Притежава компетентност в редица области, сред които: психология на личността, психодиагностика, консултативна психология, психология на развитието в детско-юношеската възраст, социално – психологически тренинг, трансперсонална психология, когнитивна психология, психология на влиянието, мотивация на поведението, клинична психология, управление на човешките ресурси и работната заплата, бизнес стратегии и стратегическо управление на човешките ресурси, информационни системи в управлението на човешките ресурси, предприемачество и още много други.
BulgarianEnglish
Scroll to Top